Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Bennet dvakrát nebezpečne postrčil súpera, rozhodcovia mu vzali víťazstvo etapy na Vuelte

Šéf QuickStepu Patrick Lefevere označil trest ako "úplnú sprostosť". Po odsununtí Sama Benneta sa stal víťazom Pascal Ackermann z Bora-Hansgrohe.
Biker

Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) prešiel prvý cieľom v 9. etapy pretekov Okolo Španielska, avšak z víťazstva sa dlho netešil.

Rozhodcovia potrestali Bennetta, ktorý v závere dvakrát nebezpečne postrčil ramenom lotyšského jazdca tímu Trek-Segafredo Emilsa Liepinsa.

Po odsunutí Bennetta na 110. miesto sa stal víťazom etapy Pascal Ackermann z Bora-Hansgrohe. „Nečakal som to, pretože Sam bol iba vpredu. Ale po zhliadnutí videa si myslím, že to od neho nebolo férové.“

„Po všetkých tých pádoch za posledné týždne, musíme sa starať aj o ostatných jazdcov. Ak nie je priestor, musíme zastaviť. Je mi ľúto Sama, ale mňa potrestali na Scheldeprijs a musíme jednoducho jazdiť viac férovo.“

Ackermann narážal na nedávny incident na pretekoch Scheldeprijs, kde v závere spôsobil v šprinte hromadný pád a rozhodcovia ho odsunuli na koniec vedúcej skupiny, na 21. miesto.

Bennet sa s Liepinsom poklepali po chrbte, ale ďalší z jazdcov QuickStepu Lotyšovi poriadne vynadal:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa FloBikes (@flobikes),

Trest pre Sama Bennetta ostro okomentoval šéf QuickStepu Patrick Lefevere: „Úplná sprostosť. Bol v lead-out-e a jazdec Treku ho chcel odtiaľ vytiahnuť. Ale už dlho vieme o nekompetencii UCI – bezpečnosť na prvom mieste.“

(Lead-out-om sa nazýva jazda domestikov, ktorív závere vedú lídra a rozbiehajú mu šprint)

Na tweet Lefeverea zareagoval belgický manažér Trek-Segafredo Luca Guercilena: „Aby sme si to vyjasnili, najprv ho [Emilsa Liepinsa] váš lead-out vytlačil spoza Ackermannovho kolesa a potom sa ho dvakrát pokúsil dať dole Bennet úplne nekorektným a zbytočným spôsobom. Televízne zábery sú jasné. VAR [videorozhodca] nie je potrebný.“

Lefevere opäť zareagoval: „Koľko šprintov vyhral [Emils Liepins]? Kde bol váš lead-out?“

Podobný incident sa stal aj na Tour de France aj Petrovi Saganovi za šprintérsky súboj s Woutom van Aertom, v ktorom mal Sagan väčšiu rýchlosť a ramenom vytlačil Van Aerta. Pôvodne skončil druhý a rozhodcovia ho posunuli na koniec skupiny.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu