Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Prvé tohtoročné preteky Slovenského pohára v zjazde vyhral Adam Rojček (+výsledky)

Pretekárska sezóna sa konečne odštartovala aj na Slovensku.
Martin Sarvaš

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Rojček (@adam.rojcek),

Počas uplynulého víkendu sa uskutočnili tohtoročné prvé preteky Slovenského pohára v zjazde. Víťazom sa stal Adam Rojček z tímu Banshee Racing Brigade.

Je to sakra dobrý pocit sa postaviť zase na najvyšší stupienok po dlhom čase! Bola to mega šichta nájsť ešte energiu na pretekanie po troch dňoch v Schladmingu, ale Rasťo bol super parťák na tento šialený nápad a podarilo sa nám prežiť, nezraniť sa a ešte aj vymiesť prvé dve priečky. Bola to moja prvá výhra na Legende a snáď nie posledná!,“ píše Adam Rojček na instagrame.

Na druhom mieste skončil Rasťo Baránek z Kellys Factory Teamu so stratou 1,55 sekundy a tretí Denis Kohút z CTM Racing Teamu so stratou 2,95 sekundy.

„Dnes druhé miesto na prvom kole SPDH na Rači. Čo ma teší je dobrý finálový čas, rýchlosť je, len to chce potlačiť vo finále ešte o niečo viac. Zo siedmich dní sme boli s Adamom Rojčekom päť dní na zjazďáku a oplatilo sa. Kamil [Fábry] vyhral juniorov a vyhrali sme aj súťaž tímov, takže KFT opäť fajnovo,“ píše Rasťo Baránek.

Kalendár Slovenského pohára v zjazde 2020
  • SPDH#1 – 5.7.2020 Veľká Rača
  • SPDH#2 + MSR – 19.7.2020 Mýto pod Ďumbierom
  • SPDH#3 – 23.8.2020 Vrátna
  • SPDH#4 – 20.9.2020 Košútka

Výsledky SPDH Veľká Rača 2020

Vaše komentáre

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu