Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil redizajnový cenovo dostupný horský bicykel Rockhopper 2021 (detaily, modely, ceny)

Rockhopper ponúka mnoho variácií - podľa veľkostí kolies, rámov, farieb či počtu prevodníkov. A aj napriek nízkym cenám ponúka pekný decentný a minimalistický dizajn.
Martin Sarvaš

Specialized veľmi rád predstavuje revolučné novinky, či už v elektrobicykloch, zjazdových, cross-country či cestných pretekárskych bicykloch.

Je však od nich pekné, že nezabúdajú ani na ľudí, ktorí nepotrebujú bicykle za tisíce eur a chcú funkčný, univerzálny a cenovo dostupný bicykel.

Specialized u nového Rockhoppera 2021 k týmto hodnotám pridáva aj pekný, decentný a minimalistický dizajn.

Horský model Rockhopper má Specialized v ponuke už 30 rokov a jeho posledná verzia dostala kompletný redizajn, ktorý z neho robí skutočne univerzálny bicykel pre každého. V zmenách sa inšpirovali hliníkovými cross-country modelmi a úpravami geometrie dosiahli bicykel so širším spektrom využitia.

Veľkosti, veľkosti, veľkosti

Specialized vzal svoje modely Rockhopper a Pitch a pre roky 2021 ich spojil do jedného bicykla, ktorý ponúka v ôsmich (!) veľkostiach. Môžete si však vyberať nielen z veľkostí rámov, ale aj z troch veľkostí kolies (26″, 27,5″, 29″), rôznych variácií radenia (1-/2-prevodníky), nehovoriac o množstve rôznych farebných dizajnov u každého modelu.

Najlacnejší model nového Rockhoppera sa začína na cene 499 eur a najvyšší model Rockhopper Expert s 12-rýchlostným radením SRAM SX Eagle a vidlicou RockShox Judy stojí 1199 eur.

Rám

Všetky modely Rockhoppera majú rovnaký hliníkový rám A1 Premium, ktorý je vyrábaný technológiou dvojitého zoštíhľovania, čoho výsledkom je nižšia hmotnosť. Na koncoch sú rúrky rámu vždy hrubšie, vďaka čomu sú zvary pevnejšie.

Univerzálnosť nového Rockhoppera dokazuje aj možnosť uchytenia blatníkov (vpredu aj vzadu), stojanu či držiaku na tašky. Samozrejmosťou sú úchyty pre dva držiaky na fľašky.

Všetky Rockhoppery majú tiež vnútrom vedené káble – brzdové i káble radenia prechádzajú vnútrom trubiek predného trojuholníku rámu. Rám je taktiež prispôsobený na vedenie káblu pre teleskopickú sedlovku, aj keď žiadny z modelov ju v špecifikácii neponúka.

Zdá sa tiež, že bicyklový priemysel sa vracia k šróbovaným stredovým zloženiam, čo je skvelá vec, pretože sú omnoho jednoduchšie na údržbu či výmenu. Na všetkých Rockhopperoch je stredové zloženie so závitom.

Kolesá držia v ráme na rýchloupínacích oskách s dĺžkou 100mm vpredu a 135mm vzadu. Ide o staršie štandardy a na moderných (ale aj drahších) horských bicykloch sú pevné osky so štandardom Boost (110mm / 148mm).

Modely a ceny

Rockhopper Expert 29

Rockhopper Expert 27.5

Rockhopper Elite 29

Rockhopper Comp 27.5 2x

Rockhopper Comp 29 2x

Rockhopper Sport 27.5

Rockhopper Sport 29

Rockhopper 26

Rockhopper 29

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu