Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Denise Mueller-Korenek vytvorila nový svetový rekord v rýchlosti na bicykli – 296 km/h

Predošlý svetový rekord prekonala až o 27 km/h.
Martin Sarvaš
 Denise Mueller-Korenek vytvorila nový svetový rekord v rýchlosti na bicykli – 296 km/h

Denise Mueller-Korenek stanovila nový svetový rekord v rýchlosti na bicykli na 296 km/h, čím pokorila predošlú najvyššiu rýchlosť na bicykli (269 km/h) až o 27 km/h. Takáto rýchlosť je napríklad vyššia ako top speed auta Lamborghini Countach LP500 S.

Denise na to použila špeciálny custom bicykel KHS, ktorý viac pripomína chopper ako bicykel. Má viac ako 2 metre na dĺžku a boli na ňom nahodené 17-palcové kolesá na motorku. Bicykel mal extrémne ťažké prevody, aby dosiahla čo najvyššiu rýchlosť.

Na rýchlosť 161 km/h ju dostalo auto, od ktorého sa nasledovne odpojila a trvalo približne 8 km, šliapania, kým sa dostala na rekordnú rýchlosť 296 km/h. Denise išla v kryte za špeciálne upraveným autom pre minimalizovanie odporu.

Video z rekordnej jazdy:

https://www.facebook.com/FireCycle/videos/670357570017769/

Vaše komentáre

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu