Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Sagan skončil tretí v prvej etape Okolo Kalifornie

Slovenského cyklistu v záverečnom špurte prekonali víťaz etapy Fernando Gaviria a Caleb Ewan. Juraj Sagan skončil na 45. mieste.
Martin Sarvaš
Sagan skončil tretí v prvej etape Okolo Kalifornie

Foto: twitter.com/AmgenTOC

Peter Sagan skončil na treťom mieste v prvej 133-km dlhej etape pretekov Okolo Kalifornie, ktorá sa začínala aj končila v Long Beach. Jeho brat Juraj prešiel cieľom na 45. mieste.

V záverečnom šprinte porazil Petra Sagana iba jazdec tímu Quick-Step Floors Fernando Gaviria a Caleb Ewan z tímu Mitchelton-Scott. Peter Sagan sa v závere snažil dostať dopredu zo zadných pozícií, ale popri Ewanovi nemal dostatok miesta, aby sa prebojoval až na špicu.

Záverečný šprint prvej etapy pretekov Okolo Kalifornie:

https://twitter.com/AmgenTOC/status/995822135271567360

„Úvodná etapa Okolo Kalifornie sa začala v normálnom tempe a finišovala veľmi rýchlym šprintom. Keď záverečný šprint odštartoval, ocitol som sa trochu vzadu a nebol som už schopný predbehnúť Ewana a Gaviriu. Boli rýchlejší a Gaviria si odniesol pekné víťazstvo,“ povedal Peter Sagan.

„Cítil som sa dnes v dobrej forme, nohy mi pracovali výborne, takže sa teším na ďalšie etapy. V pondelok nás čaká finiš na kopci Gibraltar Road, takže urobíme všetko pre to, aby sme pomohli Rafalovi Majkovi. Potom pôjdeme deň po dni,“ dodal Sagan, ktorý vyhral na Tour of California najviac etáp v histórii pretekov.

Sagan si pripísal do celkového hodnotenia 9 bodov, zatiaľ čo víťaz etapy Gaviria má na čele 15 bodov s 6-sekundovým náskokom pred Slovákom. V bodovom hodnotení je Sagan na treťom mieste, no celkovom je na delenej štvrtej pozícii spolu s Tannerom Puttom, ktorý vyhral oba šprinty v priebehu etapy.

Mark Cavendish zaželal počas pretekov všetko najlepšie ku Dňu matiek. V etape skončil desiaty.

https://twitter.com/AmgenTOC/status/995908158978605056

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu