Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Test: Tretry Five Ten Danny MacAskill

Štýlovky na pedáloch aj mimo nich.
Hodnotenie: 4/5
129,90
bikeradar
Test: Tretry Five Ten Danny MacAskill

Verdikt
„Sú pohodlné, dobre držia, a štýlovejšie to na biku snáď ani nejde. Len by nemuseli toľko stáť“

Plusy: Viac ako dosť trakcie, pedál stále dobre cítiť cez podrážku, čistý a jednoduchý dizajn dostupný v množstve farieb a farebných kombinácií

Mínusy: Na tento typ obuvi sú celkom drahé, no zároveň na pedáli držia podstatne lepšie ako klasické skejtové/BMX tenisky

Kúpte ak: Chcete aby vám noha na pedáli držala lepšie a potrpíte si na estetiku

Signature model trialovej hviezdy Dannyho MacAskilla je o niečo štíhlejší, než je u ostatných tretier Five Ten zvykom. Vyzerajú tak, že by ste si ich bez problémov mohli obuť aj na piatkový večer do mesta, no prvoradá je samozrejme funkcia. Trakciou absolútne nezaostávajú za notoricky známym zvyškom ponuky. Bodkovaná podrážka zo starej dobrej zmesy gumy Stealth S1 sa pedálov drží ako vysokoškoláčka bratislavského podnikateľa.

V porovnaní s obľúbenými modelmi Imapct či Freerider sú kolieska na podrážka rozmiestnené trochu redšie. Tak umožňujú tretre jemne plávať na pedále do strán, ak si potrebujete napraviť nohu po dopade zo skoku. Práve pri skákaní dirtov nám táto nadizajnovaná vlasnosť prišla vhod.

Bez problémov sme si ich však obuli aj na trailbike a fungovali rovnako skvelo. Keďže však nemajú všitý jazyk a zvršok je z brúsenej kože, nebrali by sme ich do vlhka a blata.

Nenájdete tu ani takú mieru ochrany členkových kostí, či opory v oblasti členku, preto ich neodporúčame ani enduro jazdcom či zjazdárom. Na to má Five Ten v ponuke oveľa vhodnejšie modely.

Dannyho fiveteny si môžete bez problémov obuť do práce bez toho, aby na vás šéf škaredo pozeral, a rovno keď padne vyraziť na trailsy či do skateparku.

Vaše komentáre

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu