Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

CTM predstavuje novinku – trailový e-bike Switch

CTM Switch je plnohodnotný trailový e-bike s overeným pohonom, ktorý splní vaše očakávania, či už sa jedná o rýchle zjazdy alebo dlhé a strmé výšľapy.
Biker

Značná časť pozornosti v cyklistike sa v súčasnosti upriamuje na segment e-bicyklov. My samozrejme nezaostávame a progresívne reagujeme na nástup tohto trendu. E-bicykle dodávajú jazde na bicykli nový, doposiaľ nepoznaný rozmer.

Vďaka elektromotoru a podpore šliapania si môžu cyklistiku užiť aj ľudia, ktorí na klasickú cyklistiku nemali dostatok fyzickej kondície, prípadne trpia zdravotnými hendikepmi. Naviac, vďaka elektromotoru je možné zájsť omnoho ďalej a dostať sa na miesta, na ktoré sme doteraz ani nepomysleli.

Switch je trailový e-bike, ktorý je osadený komponentami s najvyššou kvalitou, tie dopĺňa kompaktný a overený pohon Shimano STEPS 8000. Motor Shimano STEPS 8000 má maximálny výkon 250W a krútiaci moment 70Nm. Je navrhnutý tak, aby zvládol jazdu v ťažkom teréne a výšľapy na tie najvyššie kopce, no zároveň intuitívne dávkoval správne množstvo podpory pri šliapaní.

Inžinieri sa snažili docieliť, aby mal jazdec pocit jazdy na klasickom MTB, čo sa im podarilo aj vďaka veľmi nízkej váhe motora, ktorá činí 2.8kg. Jedná sa v súčasnosti o najľahší motor na trhu.

Hliníkový rám Switchu pracuje so zdvihom 140mm a dodáva sa v dvoch veľkostiach. Geometria je umiernenejšia a určená širokému spektru jazdcov. Pri vývoji sme sa snažili docieliť, aby prejav bicykla nebol príliš ostrý a aby si jazdu na ňom užili aj začiatočníci.

O tlmenie sa stará vidlica Manitou Magnum Comp so zdvihom 140mm a zadný tlmič je v réžií Rock Shox s ich modelom Monarch RT. O radenie sa stará 11-rýchlostná sada Shimano SLX. Grip zabezpečia plášte WTB Convict s rozmerom 2,5 palca. Štandardom pri našich trail bikoch je teleskopická sedlovka, na modeli Switch je to konkrétne model LEV Si od Kind Shock so zdvihom 125mm.

CTM Switch je plnohodnotný trailový e-bike s overeným pohonom, ktorý splní vaše očakávania, či už sa jedná o rýchle zjazdy alebo dlhé a strmé výšľapy. Okrem Switchu a mestského modelu Metric plánujeme v budúcnosti kompletnú radu dostupnejších e-bicyklov. Ak chcete vedieť viac, sledujte www.ctm.sk.

Cena: 3999 €

Viac informácií na webe: https://www.ctm.sk/bicykle/full/switch/matna-cierna-modra/

Vaše komentáre

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu