Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Proenzi cyklotour sa úspešne skončila

Podujatie Proenzi® Cyklotour Slovakia trvalo štyri dni. 29. mája odštartovali pretekári spred košického Auparku a na štyroch etapách, z ktorých cyklotour pozostávala najazdili takmer 585 km. Záverečná etapa Proenzi® Cyklotour Slovakia odštartovala v Novom Meste nad Váhom. Po štyroch hodinách účastníci pelotónu ukončili jazdu v Bratislave. Pelotón sa zastavil v Piešťanoch, Trnave a v Senci. K skupine cyklistov sa po ceste pridávali aj ďalší jazdci a do cieľa spolu prišlo okolo 13-tej hodiny 25 cyklonadšencov. Cieľovú pásku preťali na bratislavskej Železnej studničke.
Biker


Ako hodnotí akciu Luboš Dupkala, jeden z účastníkov celej cyklotour?
„Pokorili sme cieľ a všetci sme dorazili zdraví. Bolo to ťažké, no spoznať takto Slovensko bolo super! Počasie aj trať je zakaždým iná, preto bolo prejsť Slovensko naprieč veľmi zaujímavé. Mám radosť že naša super partia, ktorá sa tu zišla dosiahla cieľ.“ Dodáva tiež, že najväčšou prekážkou bolo prekonanie nepriazne počasia: „Najkritickejšia bola tretia etapa, kedy na štarte v Poprade bola teplota 4 stupne, pršalo a fúkal silný vietor. Bolo to naozaj na hrane psychických síl každého z nás. Etapa merala 180 kilometrov, no všetci sme ju zvládli na 100%.“  A prečo sa vlastne dal na takúto akciu vôbec nahovoriť? „Pohyb je relax a vyčistenie hlavy od každodenných starosti a pracovných povinnosti. Bicykel je pre nás povolená droga. Naviac, Skoro 600 kilometrov je výzva a tiež preto sme sa zúčastnili.“

Etapa č. 1
Prvá etapa odštartovala 29. mája od košického Auparku a viedla cez Gelnicu, Švedlár a Spišskú Novú Ves až do Popradu.

Etapa č. 2
Druhá etapa sa začala v Poprade 30. mája pred obchodným domom Max. Cyklisti pokračovali cez Tatranskú Štrbu, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Párnicu, Terchovú až do Žiliny, kam pelotón zavítal do sadu SNP.

Etapa č. 3
V poradí tretia etapa Proenzi® Cyklotour Slovakia odštartovala v sobotu ráno v Žiline a pokračovala do Dubnice nad Váhom a Trenčína. Peletón zakončil deň v Bike Parku Kálnica, kde bol pripravený bohatý program pre verejnosť.

Etapa č. 4
Záverečný deň odštartovali cyklisti v nedeľu 1. júna o ôsmej ráno z Nového Mesta nad Váhom od hypermarketu Tesco. Posledná etapa viedla cez Piešťany, Trnavu a Senec až do veľkého finále na bratislavskej Železnej studničke.

Do Proenzi Cyklotour Slovakia sa mohla zapojiť aj široká verejnosť. Presná trasa, ako aj miesta, kde sa mohli záujemcovia pripojiť, bola zverejnená na www.proenzi.sk.

Aktuality

Včera 17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

Včera 15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

Včera 12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

Včera 12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

Včera 10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu