Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Cavendish víťazom 5. etapy Okolo Kalifornie, Sagan tretí

Britský cyklista Mark Cavendish z tímu Etixx-Quickstep sa stal víťazom 5. etapy pretekov Okolo Kalifornie zo Santa Barbary do Santa Clarity dlhej 157,7 km. V záverečnom špurte predstihol Belgičana Zica Waeytensa, tretí skončil Slovák Peter Sagan, ktorý znížil stratu na lídra celkového poradia Lotyša Tomsa Skujinša na 18 sekúnd. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo totiž získal štyri bonusové sekundy. Cavendish si pripísal na konto už tretí etapový vavrín v tohtoročnej edícii Okolo Kalifornie. Martin Velits prišiel do cieľa na 98. priečke so stratou 3:08 min na víťaza, celkovo je 118. "V záverečných metroch som sa prepracoval na čelo pelotónu vďaka pomoci Marka Renshawa. Nebolo to jednoduché, pretože Daniel Oss kilometer pred cieľom nasadil k útoku," citovala agentúra AP slová Cavendisha, ktorý počas kariéry vyhral už 131 etáp.Výsledky 5. etapy pretekov Okolo Kalifornie (Santa Barbara-Santa Clarita, 157,7 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit./Etixx-Quickstep) 3:51:37, 2. Zico Waeytens (Bel./Team Giant Alpecin), 3. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo), 4. Jempy Drucker (Lux./BMC Racing Team), 5. Danny van Poppel (Hol./Trek Factory Racing), 6. Guillaume Bolvin (Kan./Optum p/b Kelly Benefit Strategies) všetci rovnaký čas ako víťaz...98. Martin VELITS (SR/Etixx-Quickstep) +3:08 Celkové poradie: 1. Toms Skujinš (Lot./Hincapie Racing Team) 22:02:34 h, 2. SAGAN +18 s, 3. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step) +44, 4. Robert Gesink (Hol./Team LottoNL-Jumbo), 5. Dion Smith (Nový Zél./Hincapie Racing Team), 6. Ben Hermans (Bel./ BMC Racing Team) všetci +47...118. M. VELITS +32,02
Biker
Cavendish víťazom 5. etapy Okolo Kalifornie, Sagan tretí


Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu