Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Slopestyle FMB World Tour na BikeFeste 2015 – kálnický slopestylový masaker

FMB Slopestyle World Tour bronzovej úrovne na BikeFeste 2015 mal svetovú úroveň, o čo sa rideri a v plnej miere postarali.
Biker
Slopestyle FMB World Tour na BikeFeste 2015 – kálnický slopestylový masaker

Ako napovedal samotný názov preteku – FMB Slopestyle World Tour bronzovej úrovne na BikeFeste 2015 mal svetovú úroveň, o čo sa rideri a v plnej miere postarali. Nielen tým, že učasť bola medzinárodná, ale aj skladbou trikov a faktom, že borci mohli získať aj body na veľké eventy FMB Tour. Už kvalifikácia naznačovala, že chalani nenechali nič na náhodu a začali z rukávov vyťahovať také esá ako backflipy, condory, barspiny, či 360-ky. To prilákalo obrovské množstvo divákov, ktorí totálne zaplnili celú kálnickú zjazdovku a vytvorili okolo celej trate poriadny kotol. Nestačilo však len posedávať pri trati, kto chcel vidieť celé jazdy slopestylerov, musel sa postaviť. Chalani sa aj vďaka tomu dokázali vyhecovať k naozaj výnimočným trikom a keďže išli skutočne na doraz, videli sme aj zopár pádov – našťastie všetky skončili bez akýchkoľvek zranení. Víťazom sa vďaka takmer dokonalej jazde stal Jakub Vencl z Českej republiky.

Výsledky:
1, Jakub Vencl
2. Bernd Winkler
3. Teodor Kováč

Foto: Filip Nagy

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu