Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Cavendish sa chce vrátiť na dráhu a získať miestenku do Ria

Na dráhe pretekal aj na olympijských hrách v Pekingu. Vtedy sa ako jediný člen britskej výpravy vrátil Mark Cavendish bez medaily. "Rok 2008 ho stále máta," priznáva tréner britských dráhových cyklistov.Mark Cavendish to myslí vážne s návratom na olympijský cyklistický ovál. Pôvodom dráhový cyklista, ktorý sa v cestnom odvetví vypracoval na excelentného šprintéra, chce podľa cyclingnews.com spraviť maximum, aby mohol v Riu de Janeiro 2016 štartovať v disciplíne omnium. Dvojnásobný majster sveta v madisone bol na OH v Pekingu pri medailovej žatve britských dráharov. Ako jediný z výpravy sa však vrátil domov bez cenného kovu. Odvtedy tvrdí, že má s podujatím nevybavené účty. Už počas nadchádzajúceho víkendu by sa mal Cavendish predstaviť na dráhových pretekoch seriálu Revolution Series v Derby. Na ne je prihlásený aj víťaz Tour de France z roku 2012 Bradley Wiggins. Obaja budú zbierať body pre účasť na pretekoch Svetového pohára, kde už pôjde o miestenky na OH 2016."Bol som prekvapený a hrdý zároveň, keď sme sa stretli a zistil som, aký je odhodlaný. Stále ho máta rok 2008," priznal tréner britských dráhových cyklistov Heiko Salzwedel. "Stopercentne sa chce sústrediť na omnium. Nie je to len v štádiu: 'Veď uvidíme.' Vie presne, čo chce - o dvanásť mesiacov ísť na olympijské hry," dodal. Podľa Salzwedela bude mať Cavendish vážneho konkurenta - v omniu je jeho favoritom Ed Clancy.
Biker
Cavendish sa chce vrátiť na dráhu a získať miestenku do Ria


Aktuality

12:42 Zranený fotograf fotí televízny prenos z Giro d’Italia a vytvára skvelé umelecké fotografie.

Jered Gruber je bezpochyby jedným z najlepších fotografov cestnej cyklistiky na svete. Musel však podstúpiť operáciu kolena, kvôli čomu nemôže fotiť na Gire, a tak si vymyslel skutočne kreatívny spôsob, ako zachytiť momenty na talianskej Grand Tour.

11:41 Fotogaléria: 15 skvelých fotografií z víťazstva Juliana Alaphilippea na Giro d’Italia.

„Išli sme najprv vo veľkej skupine a potom som si spolu s Mircom Maestrim povedal: Ideme. Aj on si dnes naozaj zaslúžil vyhrať, bol úžasný a spolupracovalo sa nám super.“

11:18 Julian Alaphilippe vyjadril po výhre na Gire obrovskú vďaku kolegovi z úniku: Tento deň si budem pamätať navždy.

Alaphilippe vyhral dvanástu etapu Giro d’Italia po 130 km v úniku a 11-kilometrovom sóle, pričom veľkú časť etapy prešiel v úniku len vo dvojici s Talianom Mircom Maestrim.

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Zavrieť reklamu