Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Slovenskí enduro pretekári sa stretli s Petrom Saganom na Tour de France

Enduro jazdci tímu OKӨEVERYWHERE RACING absolvovali vo Francúzsku sústredenie, na ktorom sa pripravovali na najbližšie preteky a so Saganom sa stretli v cieli 14. etapy Tour de France.
Martin Sarvaš
Foto: OKӨEVERYWHERE RACING

Enduro pretekári slovenského tímu OKӨEVERYWHERE RACING sa stretli s Petrom Saganom na Tour de France v cieli 14. etapy vo francúzskom Morzine.

Enduro jazdci absolvovali vo Francúzsku sústredenie, na ktorom sa pripravovali na najbližšie preteky Českej enduro série a Majstrovstvá Slovenska v endure v Košiciach.

„Nechali sme Simču vybrať, kde chce mať sústredenie v strede sezóny, a vybrala si oblasť Les Portes du Soleil. Chceli sme ísť niekam, kde sme ešte neboli. Zhodou okolností sme mali možnosť vidieť cieľ 14. etapy na Tour de France a pozrieť si Petra v jeho poslednom štarte na Tour de France,“ povedal Michael Kolář.

„Bol milo prekvapený a dúfame, že sme mu dodali energiu do ďalších etáp. Konkrétne s Petrom som sa o ničom významnom nebavil, pretože sme sa stretli len na pár minút. Trochu sme sa vtipkovali a snažil som sa ho povzbudiť,“ opísal Kolář stretnutie so Saganom, s ktorým pretekal päť rokov v tímoch Bora-Hansgrohe a Tinkoff-Saxo.

„Highlightom bolo, že on nás vyzval na spoločnú fotku, nie my jeho. Najväčšiu radosť mal z Dávida Cibika, ktorý má jedinečný účes. Peter na to reagoval a pýtal sa, ‚čo sa s tebou stalo‘. Potom mi do večera posielal memy z nejakého filmu, lebo vedel, že mu niekoho pripomína.“

„Takže podľa mňa sme splnili misiu a na chvíľu sa mohol zamyslieť nad niečím iným než tým, že mu ešte týždeň trvá, kým príde do Paríža,“ dodal Michael Kolář.

Aktuality

Včera 17:56 Andrea Vendrame vyhral z úniku a po 28-kilometrovom sóle 19. etapu Giro d’Italia.

Na druhom mieste skončil Pelayo Sanchez a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pred poslednou horskou etapou tohtoročného Gira sa situácia v celkovej klasifikácii nezmenila a Tadej Pogačar vedie s viac ako 7-minútovým náskokom pred Danielom Martínezom a Geraintom Thomasom.

Včera 13:53 Biker magazín a Slowatch sa spojili a vytvorili unikátnu kolekciu oblečenia.

Nové oblečenie si môžete kúpiť v bratislavskom obchode Slowatch a bude dostupné aj na bicyklovom festivale Birell BikeFest v Kálnici.

Včera 11:19 Thibau Nys vyhral úvodnú etapu Okolo Nórska po skvelom výkone Čecha Mathiasa Vaceka.

V kopcovitej etape s cieľom na vrchole 3,9 km stúpania Voss Resort bol najrýchlejší len 21-ročný Nys, za ktorým skončili na druhom a treťom mieste Ådne Holter a Axel Laurance. Na nórskom etapáku odštartoval aj Wout van Aert, ktorý sa stále zotavuje z početných zranení, ktoré utrpel pri páde v marci.

Včera 11:01 Vyhlásenie súťaže: Kto vyhral tretry Trek RSL Knit Road?

Ďakujeme všetkým účastníkom, ktorí sa do ankety zapojili.

23.05.2024 Tim Merlier porazil v šprinte Jonathana Milana a dočkal sa druhého víťazstva na Giro d’Italia.

Líder bodovacej súťaže Jonathan Milan finišoval na druhom mieste pred tretím Kadenom Grovesom.

Zavrieť reklamu