Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Unikátny Wilier Filante SLR Marka Cavendisha na Tour de France 2023 (detaily, špecifikácia)

Bohužiaľ, 38-ročný šprintér musel z Tour odstúpiť po páde, pri ktorom utrpel zlomeninu kľúčnej kosti. Na Tour mu Wilier pripravil bicykel so špeciálnym dizajnom.
Martin Sarvaš
Unikátny Wilier Filante SLR Marka Cavendisha na Tour de France 2023 (detaily, špecifikácia)

Wilier Filante SLR Marka Cavendisha na Tour de France 2023: Foto: Wilier

Mark Cavendish (Astana Quazaqstan) odštartoval na Tour de France 2023 na bicykli Wilier Filante SLR so špeciálnym dizajnom.

Cavendish mal na dosah prekonanie historického rekordu v počte víťazných etáp na Tour de France (34), o ktorý sa momentálne delí s Eddym Merckxom.

Bohužiaľ, počas ôsmej etapy Tour de France 2023, keď zostávalo do cieľa 61 km, nepríjemne spadol a pri tvrdom páde utrpel zlomeninu kľúčnej kosti, takže z pretekov musel predčasne odstúpiť.

Odhliadnuc od čierno-bieleho dizajnu so zlatými doplnkami a nápisom „CVNDSH“ na vidlici, je Cavendishov v štandardnej tímovej výbave.

Na svojom bicykli Wilier Filante SLR má Cavendish radenie Shimano Dura-Ace Di2 R9200 s prevodníkmi 54-40t a kazetou s rozsahom 11-34t. Tím Astana Qazaqstan však používa nadrozmerné kolieska v kladke prehadzovačky od SLF Motion Speed.

Pozrite si aj ďalšie bicykle profesionálnych cyklistov

Na 61 mm vysokých ráfikoch HED Vanquish RC6 Pro má obuté 28 mm bezdušové plášte Vittoria Corsa Pro, aj keď a úzkych ráfoch HED sa nafúkli plášte len na 27,4 mm.

Cavendish má rám vo veľkosti S, pričom má 130 mm dlhý predstavec a riadidlá Wilier Zero Carbon so šírkou 40 cm.

Bicykel Marka Cavendisha váži v kompletnej výbave 7,76 kg.

Špecifikácia Wilier Filante SLR Marka Cavendisha na Tour de France 2023

  • Rám: Wilier Filante SLR (S)
  • Radenie: Shimano Dura-Ace Di2 R9270 (
  • Kľuky: 54/40t,
  • Kazeta: 11-34t,
  • Kolesá: HED Vanquish RC6 Pro
  • Merač výkonu: Shimano Dura-Ace FC-R9200-P
  • Plášte: Vittoria Corsa Pro TLR, bezdušové, 28 mm
  • Riadidlá: Wilier Zero Carbon (šírka riadidiel 40 cm, dĺžka predstavca 13 cm)
  • Sedlovka: Wilier Filante SLR
  • Sedlo: Prologo Zero II
  • Klietky na fľaše: Tacx Deva
  • Pedále: LOOK Keo 2 Max
  • Hmotnosť: 7,76 kg

 

Aktuality

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

Zavrieť reklamu