Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Cancellara na budúci rok skončí. Cyklistika nie je môj život, vraví

Tridsaťštyriročnému kráľovi klasík nevyšiel uplynulý ročník. Zmarili mu ho viaceré zranenia. Na jarných belgických jednorazových pretekoch E3 Harelbeke si pri páde zlomil dva stavce v spodnej časti chrbtice.
Biker
Cancellara na budúci rok skončí. Cyklistika nie je môj život, vraví

Nezúčastnil sa preto monumentov Okolo Flámska a Paríž – Roubaix.

Sezóna 2016 bude v profesionálnom cyklistickom pelotóne poslednou pre velikána Fabiana Cancellaru. Jazdec tímu Trek Factory to oznámil na každoročnom odovzdávaní ocenení v rodnom Švajčiarsku. Je olympijským víťazom v časovke a tiež štvornásobným majstrom sveta. Švajčiar Fabian Cancellara po budúcej sezóne ukončí cyklistickú kariéru.

Na júlovej Tour de France nesúc žltý dres lídra pretekov opäť spadol a znova si zlomil tie isté stavce. Na septembrové majstrovstvá sveta do amerického Richmondu ani necestoval – skolila ho črevná chrípka. „Rok 2016 bude mojou rozlúčkou, nadišiel ten správny čas. Som pripravený robiť niečo iné. Cyklistika nie je celý môj život, len jeho súčasťou,“ povedal Cancellara pre švajčiarsku rozhlasovú a televíznu spoločnosť SRF. Dodal, že vynechá aj budúcoročné olympijské hry v Riu de Janeiro.

Cancellara počas svojej doterajšej kariéry dosiahol niekoľko významných úspechov. V individuálnej časovke je olympijským víťazom z Pekingu 2008 a tiež štvornásobným majstrom sveta (2006, 2007, 2009, 2010). Okrem toho vyhral osem etáp na Tour de France. Dvadsaťdeväť dní nosil žltý dres lídra pretekov, čo je najviac zo všetkých jazdcov, ktorí netriumfovali na najslávnejšom cyklistickom podujatí na svete. Tri čiastkové úspechy dosiahol aj na Vuelte.

Po trikrát ovládol monumentálne klasiky Okolo Flámska (2010, 2013, 2014) a Paríž – Roubaix (2006, 2010, 2013). Je víťazom aj Miláno – San Remo zo sezóny 2008. Má tituly švajčiarskeho národného šampióna – dva v pretekoch s hromadným štartom a až deväť v časovke. A je celkovým víťazom pretekov Tirreno – Adriatico (2008), Okolo Švajčiarska (2009), Okolo Dánska (2006) a Okolo Ománu (2010).

Informoval o tom portál cyclingnews.com.

Aktuality

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

Zavrieť reklamu