Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

KENNY je novinka v ponuke SK-PROFI BIKE

S radosťou je vraj dobré sa podeliť. Preto sme veľmi radi, že môžeme práve s vami zdieľať radosť z toho, že do „rodiny“ nami zastúpených značiek odteraz patrí i francúzska značka Kenny. Jej história je vyše 40-ročná a o kvalite už presvedčila zástupy priaznivcov motoristického športu i cyklistiky.
Matúš Bušík
KENNY je novinka v ponuke SK-PROFI BIKE

Zrod značky Kenny Equipment siaha do roku 1981, za jej zrodom stál veľký fanúšik sveta motocyklov, Bernard Sarrat, ktorý bol zároveň veľkým obdivovateľom vtedajšieho šampióna USA Kennyho Robertsa.

Rozhodol sa stvoriť značku pomenovanú po svojom idole a zrejme ani on sám nepredpokladal jej úspech v takom rozmere.

Ponukou kvalitných produktov a dostupného motocyklového vybavenia dokázal KENNY Equipment získať veľmi skoro podiel na trhu s vybavením pre motocyklových začiatočníkov.

Keďže stál na jej čele fanúšik, malo to obrovskú pridanú hodnotu. Značka totiž začala podporovať „regionálnych“ top jazdcov a čoraz viac o nej bolo počuť i v médiách.

Srdce firmy je v Amiens vo Francúzsku a vlastná továreň v Maroku

Dvoma míľnikmi v histórii boli roky 2001, keď sa stal novým majiteľom Pierre Guillemin, a 2006, keď sa k výbave pre motokros pod značkou Kenny začalo vyrábať a predávať aj cyklistické vybavenie.

Za zmienku stojí aj rok 2012, keď sa značka Kenny spojila so značkou PULL-IN. Majitelia týchto značiek sa rozhodli nadviazať spoluprácu a vytvoriť značku PULL-IN RACE. Kenny má na starosti dizajn a výrobu značky Pull In Race.

V súčasnosti je Kenny Equipment uznávanou značkou vo svete motocyklov a vo Francúzsku jednotkou na trhu s MX vybavením.

Hlavné sídlo a „srdce“ firmy sa nachádza v Amiens, no hlavná továreň je umiestnená v Maroku, kde sa vyrába prevažná časť textilného sortimentu.

Na výrobu prilieb, motocyklových a MTB okuliarov alebo MX topánok a niektorého oblečenia spoločnosť využíva výrobné kapacity v Ázii.

Najväčšie podujatia, najlepší jazdci

Celkovo môžeme povedať, že Kenny rozhodne patrí k špičke. Sponzoruje podujatia ako napríklad Rally Dakar, ale aj niektorých z najväčších svetových jazdcov MX vrátane Tobyho Pricea, Rossa Brancha a Laie Sanza.

Kenny Equipment predáva športové produkty nielen pod svojou značkou Kenny, ale i pod značkou Pull-In Race a Honda.

V cyklistickom svete sa značka doteraz prezentovala hlavne na domácom francúzskom trhu, kde patrí medzi špičku, ale v posledných rokoch sa snaží expandovať aj na iné svetové trhy.

Vzhľadom na to, že značka má bohaté skúsenosti z motokrosu, tak nie je prekvapením, že vysoký štandard kvality majú i výrobky pre cyklistov.

Veď prilby, okuliare, chrániče, rukavice a niektoré časti oblečenia sú si veľmi podobné až identické. Preto je biková kolekcia len logickým rozšírením sortimentu a to ešte nehovoríme o tom, že mnoho motocyklistov je i vášnivými cyklistami a BMX je vlastne považované za vstupnú bránu do sveta motokrosu.

Značka sa snaží o zapracovanie tých najmodernejších technológií a materiálov do svojich produktov, či už sú to špičkové ochranné technológie v oblastí prilieb, okuliarov alebo chráničov, ale i moderné materiály a strihy v oblasti oblečenia.

V našom e-shope a u našich predajcov si vyberie každý cyklista

Aktuálne ponúkame to najlepšie, čo je určené pre enduro, trail a MTB cyklistiku. Naša ponuka je komplexná a zahŕňa všetko – od MTB okuliarov, chráničov rôzneho typu, či rukavíc cez prilby pre DH, BMX, enduro až po bežné MTB jazdenie.

Samozrejmosťou je kompletná kolekcia oblečenia ako dresy, nohavice pre asi všetky disciplíny jazdy v teréne. Všetko v moderných dizajnoch a z najmodernejších materiálov, ktoré sú vzdušné, odolné, elastické a samozrejme čo najkomfortnejšie.

Špecialitou je aj široká kolekcia už spomínaných produktov, určených pre deti a mládež, na ktoré mnoho i veľkých značiek vo svojej ponuke pozabúda.

Jednotlivé produkty sú vytvárané v spolupráci so špičkovými športovcami, aby dokonale spĺňali všetko potrebné pre top výkony.

Viac detailov, informácii a fotografií o jednotlivých produktoch nájdete na našej stránke www.skprofibike.sk.

Prípadne priamo na stránke firmy KENNY Equipment www.kenny-racing.com.

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu