Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Remco Evenepoel končí na Giro d’Italia pre pozitívny test na Covid-19

Evenepoel je už šiestym jazdcom, ktorý na Gire končí pre pozitívny test na Covid-19. Do ružového dresu sa tak oblečie Geraint Thomas, ktorý vedie o dve sekundy pred Primožom Rogličom.
Martin Sarvaš
Remco Evenepoel končí na Giro d’Italia pre pozitívny test na Covid-19

Remco Evenepoel s mamou v cieli 9. etapy Giro d'Italia, ktorú vyhral o sekundu pred Geraintom Thomasom. Foto: Marco Alpozzi /LaPresse

Líder Giro d’Italia Remco Evenepoel odstúpil z Giro d’Italia po pozitívnom teste na Covid-19. V nedeľu večer to oznámil jeho tím Soudal-QuickStep.

Evenepoel pár hodín pred testom na Covid-19 vyhral 9. etapu, keď v 35 km časovke porazil o necelú sekundu Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers).

23-ročný pretekár bol jedným z najväčších favoritov na víťazstvo Giro d’Italia.

„Je mi naozaj ľúto, že opúšťam preteky. V rámci tímového protokolu som absolvoval rutinný test, ktorý bol, žiaľ, pozitívny,“ uviedol Evenepoel vo vyhlásení, ktoré zverejnil jeho tím.

„Moja skúsenosť tu bola naozaj výnimočná a tešil som sa, že budem súťažiť počas nasledujúcich dvoch týždňov. Nemôžem dostatočne poďakovať personálu a jazdcom, ktorí obetovali toľko v príprave na Giro. Budem im fandiť nasledujúce dva týždne.“

„To vysvetľuje všetko,“ uviedol šéf Soudal-QuickStep Patrick Lefevere na Twitteri po tom, čo sa v nedeľu večer objavila správa o pozitívnom ochorení Covid-19.

Počas tlačovej konferencie po etape Evenepoel povedal, že trpí upchatým nosom a dúfa, že už nebude trpieť žiadnou ďalšou chorobou.

V osobnom vyhlásení vydanom v nedeľu večer Evenepoel uviedol, že z pretekov odchádza s „ťažkým srdcom“ a dodal poďakovanie svojmu tímu: „Stále som veľmi hrdý, že odchádzam s dvoma etapovými víťazstvami a štyrmi ružovými dresmi.“

Evenepoel pocestuje domov z pretekov autom v pondelok, uviedol Soudal-QuickStep. Tím oznámil, že všetci ostatní jazdci a zamestnanci mali negatívny test.

Thomas je teraz pripravený nosiť ružový dres po dni voľna, keď sa preteky odštartujú 196-kilometrovou etapou do Viareggio. Pred Predmožom Rogličom (Jumbo-Visma) vedie v celkovom poradí o dve sekundy.

Evenepoel je šiestym jazdcom na Giro d’Italia, ktorý je nútený predčasne opustiť preteky pre pozitívny test na Covid-19. Pred ním už odstúpili Rigoberto Urán (EF Education-EasyPost), Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck), Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe) a Clément Russo (Arkéa-Samsic).

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu