Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Sedlá

Sedlo: Prologo Proxim W450 Sport

Multi Sector System je označenie, ktoré hovorí o tom, že sedlo je rozdelené do niekoľkých zón, pričom v každej z nich je použitá iná hustota materiálu. Vďaka tomu ide o naozaj pohodlné sedlo.
Hodnotenie: 4.5/5
99
Matúš Bušík
Sedlo: Prologo Proxim W450 Sport

Spoločnosť Prologo uvádza na obale, že sedlo Proxim W450 Sport je primárne určené pre elektrobicykle a na all-mountain jazdenie.

V podstate to znamená, že by malo byť vhodné na všetky disciplíny horskej cyklistiky.

Hmotnosť testovaného modelu je 259 gramov a jeho rozmery sú 250 × 155 mm.

MMS (Multi Sector System) je názov spoločnosti pre technológiu, ktorá sedlo rozdeľuje do niekoľkých zón, pričom každá pozostáva z iných materiálov.

Oblasti pracujú nezávisle a prispôsobujú sa všetkým jazdeckým pozíciám. Na krajoch je sedlo poddajnejšie, čo zabezpečí dostatok flexibility pri šliapaní.

Na nami testovanej verzii Sport pridali výrobcovia 6 mm k hrúbke výplne (hrúbka je 12 mm), čím sa sedlo stalo dostatočne pohodlným a mierne tlmilo aj nárazy a vibrácie.

Jeho tvar a stredová drážka zabezpečujú rovnomerné rozloženie hmotnosti na sedacie kosti.

V zadnej časti má reflexný prvok pre zvýšenie vašej bezpečnosti. Každý jazdec má iné nároky na správne sedlo, keďže jeho výber je do veľkej miery ovplyvnený stavbou tela.

My sme ho počas jedného dňa testovali dvaja a obaja sme s ním boli spokojní. Sedelo sa nám na ňom pohodlne, čo pri prvých jazdách s novým sedlom nemusí byť vždy samozrejmé.

Taktiež sa nám páčili jeho kvalitatívne spracovanie a použité materiály.

www.eurosports.sk

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu