Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Po strete s Van der Poelom skončil Degenkolb na zemi a prišiel o možnosť opäť bojovať o titul Paríž-Roubaix

34-ročný John Degenkolb mal s veľkou pravdepodobnosťou poslednú možnosť v kariére zabojovať o víťazstvo "Pekla severu", ktoré vyhral v roku 2015.
Martin Sarvaš
Po strete s Van der Poelom skončil Degenkolb na zemi a prišiel o možnosť opäť bojovať o titul Paríž-Roubaix

John Degenkolb sa v cieli Paríž-Roubaix rozplakal.

Nemecký pretekár tímu DSM John Degenkolb veľmi dobre vie, aké je to vyhrať Paríž-Roubaix. V roku 2015 to dokázal a tento rok mal s veľkou pravdepodobnosťou poslednú možnosť v kariére zabojovať o víťazstvo „Pekla severu“.

34-ročný pretekár patril v minulosti medzi najlepších šprintérov a klasikárov v profesionálnom pelotóne, no pred štartom na Roubaix 2023 nebol považovaný za veľkého favorita. Desiate miesto v roku 2017 bolo jeho najlepším výsledkom na Roubaix od jeho víťazstva.

Degenkolb mal však skvelý deň, zjavne má dobrú formu a podarilo sa mu dostať sa v závere pretekov do vedúcej skupiny, v ktorej bol spolu s Mathieu van der Poelom, Jasperom Philipsenom, Woutom van Aertom, Stefanom Küngom, Madsom Pedersenom a Filippom Gannom.

Degenkolba vytlačili z cesty Philipsen a Van der Poel

Definitívny rozhodujúci moment pretekov prišiel 16,5 km pred cieľom v dláždenom sektore Carrefour de l’Arbre.

John Degenkolb išiel v žľabe na okraji cest, keď sa Jasper Philipsen na čele zrazu presunul na jeho stranu cesty, vytlačil pri tom aj tímového kolegu Mathieu van der Poela, ktorému sa podarilo udržať rovnováhu, ale oprel sa o Degenkolba, ktorý sa už nemal kam uhnúť.

Degenkolb narazil do fanúšikov, ktorí stáli pri ceste a spadol. Prišiel tak o možnosť bojovať o titul Paríž-Roubaix a po výmene bicykla prišiel do cieľa na siedmom mieste.

Určite však nešlo o úmysel a Philipsen sa snažil dostať na kraj cesty práve v momente, keď chcel Van der Poel zrýchliť a natlačil ho na Degenkolba.

Po páde Johna Degenkolba zaútočil Wout van Aert a nasledoval ho Mathieu van der Poel:

Pád Degenkolba využil na útok Van Aert

Práve v momente, keď John Degenkolb spadol, zaútočil Wout van Aert a nasledoval ho Mathieu van der Poel. Van Aert však dostal na konci sektora defekt a do cieľa tak išiel osamote Mathieu van der Poel.

John Degenkolb bol po prejazde do cieľa veľmi rozrušený a ťažko sa mu hľadali slová: „Je ťažké spomenúť si na to. Viem, že som bol na pravej strane a potom sa zrazu Philipsen presunul doprava a potom sa tam pretlačil aj Mathieu a vytlačil ma do priekopy. Už tam nebolo miesto a vytlačili ma medzi divákov na kraji cesty. Spadol som. To je všetko, čo môžem povedať.“

Degenkolb: Roubaix je Roubaix, môže sa stať čokoľvek

Hoci bol sklamaný, Degenkolb priznal, že nebol najsilnejším mužom v skupine: „Chcem povedať, že som v tejto skupine určite nebol najsilnejší. Ale Roubaix je Roubaix, a keď ste v tejto skupine tak blízko finále, môže sa stať čokoľvek.“

„Cítil som veľkú bolesť v ľavom ramene. Myslím si však, že nie je ľahké opísať, aké veľké je to sklamanie. Už dávno som nebol takto vo finále. Myslím si, že som zajazdil naozaj dobré preteky a áno, je to naozaj sklamanie, keď som dostal šancu na naozaj dobrý výsledok,“ dodal sklamaný Degenkolb.

Van der Poel: Ak to bola moja chyba, chcem sa ospravedlniť

„Ešte som tie zábery nevidel, takže musím zistiť, či to bola moja chyba alebo nie, či trafil diváka alebo nie. Ak to bola moja chyba, ospravedlňujem sa. Bol to pretekársky incident a som rád, že som sa vyhol pádu,“ vyjadril sa Van der Poel na tlačovej konferencii po pretekoch.

„Bol som na dlažobných kockách a zrazu chcel Philipsen prejšť na cestu vedľa dlažobných kociek. Musel som sa pohnúť, pretože som bol napravo od jeho kolesa. Po jeho pravici bol aj Degenkolb. Neviem, či som sa ho dotkol, pretože to bolo celé hektické, ale zrazu spadol na zem. Ak to bola moja chyba, chcem sa ospravedlniť, ale nemohol som nikam ísť,“ povedal Van der Poel pre portál Sporza.

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu