Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kanaďanka Alison Jackson sa stala po celodennom úniku nečakanou víťazkou Paríž-Roubaix

Jackson vyhrala v šprinte úniku na velodróme v Roubaix a zvyšné pódiové priečky obsadili Katia Ragusa a Marthe Truyen.
Martin Sarvaš

Alison Jackson (EF Education-TIBCO-SVB) sa stala nečakanou víťazkou ženských pretekov Paríž-Roubaix a dosiahla najväčší úspech vo svojej kariére.

34-ročná Kanaďanka vyhrala v záverečnom šprinte na velodróme v Roubaix, pričom druhá skončila Katia Ragusa (Liv Racing TeqFind) a tretia bola Marthe Truyen (Fenix-Deceuninck).

Alison Jackson bola v hlavnom úniku dňa, ktorý sa vytvoril už 130 km pred koncom celkovo 145,4 km dlhých pretekov so 17 sektormi dlažobných kociek.

Práve z tohto úniku prišlo do velodrómu až sedem pretekárok, ktoré si dokázali udržať viac ako 10-sekundový náskok pred skupinou favoritiek.

„Počas tréningu sme jazdili na velodróme a predstavujete si, ako vyhráte, ale často to zostane iba snom. A je neuveriteľné, že sa to naozaj stalo a vyhrala som,“ povedala Alison Jackson po pretekoch.

„Plánovala som to takto a chcela som byť v úniku. Keďže cez týždeň pršalo a cesty boli šmykľavé, musíte sa snažiť vyhnúť sa smole, ak chcete vyhrať.“

„V závere nás bolo síce sedem, ale ťahali sme iba štyri. Ale ak neťaháte, prehráte. Verila som si a verila som aj mojej túžbe po týchto pretekoch a nakoniec z toho je víťazstvo,“ povedala Jackson.

„Vždy keď prechádzate cieľom, je to zážitok. A toto je najväčší zážitok,“ dodala Kanaďanka pred výstupom na pódium.

Výsledky Paríž-Roubaix 2023 (ženy)

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu