Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Test: Zimné tretry Crono CW1 Road

Robustnejšie topánky na cesty.
Hodnotenie: 4/5
199
Matúš Bušík
Test: Zimné tretry Crono CW1 Road

Naše hodnotenie

Veľmi vydarené tretry do zimných dní, sú pohodlné, funkčné a teplé. K dokonalosti im chýba úchyt na MTB kufre.

+PLUSY

  • Kvalitné zateplenie
  • Pogumovaný materiál neprepustí vlhkosť
  • Tuhá karbónová podrážka

-MÍNUSY

  • Mohli by mať aj úchyty na MTB kufre pre väčšiu univerzalitu

Taliansky výrobca Crono predstavil nový model cestných zimných tretier CW1. Ako je zjavné už len podľa vzhľadu, ide o robustnejšie topánky, ktoré majú udržať vaše nohy na cestách v teple aj počas chladných dní a treba uznať, že túto úlohu plnia výborne.

Tretry majú zvýšenú členkovú časť pre väčšie pohodlie. Špička aj boky majú pogumovaný povrch, ktorý zabraňuje akémukoľvek prieniku vlhkosti do topánky v daždi, či dokonca snežení.

Topánka je vnútorne podšitá materiálom Primaloft, ktorý udržuje nohy v teple.

Zapínanie zabezpečuje známy a absolútne spoľahlivý systém BOA s jedným kolieskom na doťahovanie, pričom lanko prechádza dvoma pútkami na priehlavku a troma ďalšími na boku topánky, takže po pritiahnutí drží noha v topánke pevne.

Podrážka je vyhotovená z karbónu, má tvrdosť úrovne 7, čiže prenos výkonu z nôh na pedále je veľmi efektívny.

V podrážke sú štyri malé otvory pre vetranie. Možno si poviete, že na zimných topánkach to nie je potrebné, ale keďže majú  vo vnútri veľmi teplú výstelku, toto drobné vetranie je veľmi potrebné, pretože inak by sa nohy sparili a v skutočnosti by vám bolo až príliš teplo.

Obúvanie pomocou dvoch pútok na hornej časti je rýchle a bezproblémové, čo je podľa mňa hlavná výhoda oproti nemotornému navliekaniu elastických zimných návlekov, pri ktorom sa spotíte, hoci ste ešte ani nevyšli z domu.

Výrobca uvádza, že topánky sú vhodné od -15°C do +15°C, aj keď ja osobne by som ich skôr špecifikoval na vyložene chladné dni, a najmä pre ľudí, ktorí radi trpia na bicykli aj v zime.

V pohybe držia nohu pevne a sú veľmi tuhé. Počas dvojhodinovej jazdy v približne troch stupňoch som mal nohy v pohodlí a teple, pričom topánky veľmi dobre odolali aj studenému protivetru.

Jedna výhrada: extrémne by som ocenil, keby mali tieto topánky aj úchyty pre kufre na MTB pedále, pretože mať takéto topánky univerzálne na zimu – na cestu aj do lesa – by bolo skutočne skvelé.

Ale keďže má Crono tento model aj v MTB verzii, dá sa pochopiť, že to nespravili.

Celkovo ide o kvalitné, pohodlné, ale hlavne funkčné zimné topánky, pri ktorých sa nemusíte báť, že by vám v nich bolo chladno.

Ak jazdíte v zime často a nechce sa vám vždy trápiť pred jazdou s návlekmi, s týmito topánkami budete určite spokojní.

www.eurosports.sk

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu