Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Španielska značka bicyklov MMR vstupuje na slovenský trh

Skratka MMR znamená "Machines made for Racing" a bicykle svojmu menu nechcú zostať nič dlžné.
Matúš Bušík
Španielska značka bicyklov MMR vstupuje na slovenský trh

Značku bicyklov MMR založil na začiatku 80. rokov španielsky rodák z prístavného mesta Gijón, Manuel Menédez, ktorého rodina sa už niekoľko generácií venuje cyklistike a bicyklom.

V roku 2008 zainvestoval do spoločnosti MMR rakúsky podnikateľ Daniel Alonsa, ktorý presunul základňu firmy do španielskeho prístavného mesta Avilés a s tímom odborníkov udal nový smer značky, ktorej cieľom je stať sa „benchmarkom“ vo svete profesionálnej cyklistiky.

Skratka MMR vychádza z anglického „Machines Made for Racing“. Plne vystihuje vízie a ciele vyrábať pretekárske bicykle, ktoré budú vyhrávať preteky.

Túto víziu napĺňa pri vývoji bicyklov úzka skupina inžinierov, mechanikov a profesionálnych cyklistických tímov.

Pretekárska DNA

Túžba po pretekoch viedla k vytvoreniu UCI MTB tímu MMR Factory Racing Team a k založeniu cyklistickej školy „Samuel Sánchez Cycling Academy“, ktorej ambasádorom je Samuel Sanchéz, zlatý olympijský víťaz z LOH 2008, bronzový jazdec z Tour de France 2010 a strieborný z Vuelta a Espaňa v roku 2009.

Značka MMR úzko spolupracuje s tímami Nesta-MMR CXTeam (UCI cyklokrosový tím), Sopela Women´s Team UCI a v neposlednom rade so známym španielskym nadnárodným tímom Caja Rural – Seguros RGA, ktorého rady v roku 2023 doplnili aj tri české mená: Daniel Babor, Tomáš Bárta a Michal Schlegel.

Minulý rok bol pre MMR Factory Racing Team nadmieru úspešný. Pretekárom sa podarilo získať 9 zlatých medailí, ku ktorým pridali 28 pódiových umiestnení na pretekoch po celom svete. Behom týchto úspešných rokov sa pod vlajkou MMR vystriedali legendy ako Javier Ruíz de Larrinaga, Aida Nuño, Tomi Misser, Carlos Coloma, Catriel Solo, David Valero, Sergio Mantecón a mnoho ďalších.

Na bicykle MMR sa spolieha aj množstvo známych osobností, ktoré sa stali ambasádormi značky. K nim patria také mená ako Luis Enrique, bývalý profesionálny futbalista, hráč FC Barcelona a niekdajší tréner španielskej futbalovej reprezentácie, Fernando Alonso, dvojnásobný majster sveta F1, Carlos Sainz úspešný jazdec rallye a pretekár na podujatí Dakar.

Z profesionálnych cyklistov sú ambasádormi Josep Betalú pretekár MTB, Oscar Freire, trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike, a spomínaný Samuel Sánchez, ktorý vedie cyklistickú akadémiu MMR Cycling Academy, hľadjúcu nádejné talenty medzi mladými jazdcami.

Úspechy MMR
Bicykle MMR v prvých dvoch dekádach 21. storočia dominovali na scéne cyklokrosu aj MTB. Jazdcom sa podarilo získať pre Španielsko množstvo významných ocenení, napríklad bronzovú medailu na Letných olympijských hrách v brazílskom Riu v roku 2016, víťazstvo na svetovom pohári XCE v americkom Windham v roku 2014, titul v kategórii do 23 rokov v disciplíne XCO v Chies´ Alpage v Taliansku v roku 2015, víťazstvo na Panamerických majstrovstvách v argentínskej Catamarce v roku 2016. Bicykle značky MMR sme mohli vidieť aj na národných šampionátoch v Portugalsku alebo na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave v Českej republike.  

MMR bicykle pre každého

Aktuálna ponuka bicyklov MMR je naozaj rozmanitá a nájdeme v nej bicykle pre všetkých. Na svoje si prídu profesionáli, hobby jazdci alebo úplní začiatočníci, ktorí sa chcú spoľahnúť na kvalitnú značku od svojich začiatkov na bicykli.

Naprieč kategóriami horských, cestných a gravel bicyklov alebo elektrobicyklov nájdeme viac ako 25 rôznych modelových radov.

S high-end modelmi, ako sú Kenta, Rakish alebo Adrenaline, dosiahla značka MMR časť svojich vytúžených cieľov a pokračuje tak v zdieľaní svojho nadšenia s verejnosťou prostredníctvom kvalitne vyskladaných bicyklov, ktoré spĺňajú pretekárske parametre, navyše za rozumnú cenu.

MMR uprednostňuje kvalitu pred kvantitou. Výbava, komponenty, ale aj samotný vývoj podliehajú prísnym normám. Výsledkom musí byť MMR „Machine Made for Racing“, na ktorú sa môžete spoľahnúť.

Investícia do MMR bicykla znamená zaobstarať si špičkový a spoľahlivý bicykel, ktorý má tie najvyššie ambície. Je úplne jedno, či na ňom sedí začiatočník alebo profesionál. Nespornou výhodou je vynikajúci pomer ceny a výkonu.

Na aktuálne modely a modelové rady sa môžete pozrieť na stránkach výrobcu www.mmrbikes.com alebo u výhradného dovozcu pre Slovensko a Českú republiku www.tsbohemia.sk alebo www.tsbohemia.cz.

Prečo práve MMR?

Dovozca bicyklov na Slovensko a do Čiech sa o značke vyjadril: „Ako dovozca sme hľadali poctivú značku s veľkým potenciálom, o ktorú sa môžeme oprieť a na ktorú sa dá spoľahnúť. Značku, za ktorú sa nebudeme hanbiť a vďaka ktorej vieme, že našim zákazníkom a partnerom prinesieme to najlepšie na trhu. MMR je značka, ktorá uprednostňuje kvalitu pred kvantitou a jej príbeh má víziu aj splniteľné ciele.“

„V súčasnosti navyše hľadáme na Slovensku a v Česku exkluzívnych obchodných partnerov, ktorí by chceli bicykle MMR predávať. V prípade záujmu nás môžete kontaktovať e-mailom mmr@tsbohemia.cz alebo telefonicky na čísle +420 736 104 139,“ dodáva distribútor k možnej spolupráci.

Aktuality

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Zavrieť reklamu