Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Na súboj Evenepoela a Pogačara si ešte počkáme, na UAE Tour sa nestretnú

Je však prekvapením, že z tejto dvojice sa pretekov nezúčastní Tadej Pogačar, keďže jeho tím UAE Emirates je spozorovaný práve hosťovským štátom pretekov.
Martin Sarvaš
Na súboj Evenepoela a Pogačara si ešte počkáme, na UAE Tour sa nestretnú

Na súboj dvojice mladých talentov svetovej cyklistiky Remca Evenepoela a Tadeja Pogačara si ešte budeme musieť počkať.  Ich očakávaný súboj a pretekoch UAE Tour sa totiž neuskutoční.

Je však prekvapením, že z tejto dvojice sa pretekov nezúčastní Tadej Pogačar, keďže jeho tím UAE Emirates je spozorovaný práve hosťovským štátom pretekov – Spojenými arabskými emirátmi. Pogačar na UAE Tour začal sezónu posledné dve sezóny (2021, 2022) a v oboch prípadoch sa stal víťazom celkového hodnotenia.

Na UAE Tour 2023 sa od 20. do 26. februára predstaví majster sveta Remco Evenepoel, ktorý tak bude bez účasti Pogačara jedným z najväčších favoritov 7-dňového etapáku.

V UAE Emirates bude lídrom nová posila tímu Adam Yates, ktorý vyhral UAE Tour v roku 2020, kedy sa mu podarilo poraziť Tadeja Pogačara.

O etapové víťazstvá v šprintoch budú súperiť veľké mená ako Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Sam Bennett, Tim Merlier a veľkú pozornosť pritiahne určite aj Mark Cavendish v novom drese tímu Astana.

Tím UAE Emirates zvolil pre Pogačara menej stresujúci úvod sezóny na španielskych etapových pretekoch Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista del Sol, ktoré sa uskutočnia 15. – 19. februára.

Pozrite si tiež

Pogačar mal v januári zdravotné problémy

„V januári som mal trochu gastroenteritídu, čo nebolo veľmi príjemné, ale našťastie som to už prekonal a cítim sa zdravý. Je pekné zažiť nové preteky a teším sa na to, čo si pre nás pripravia Jaen a Andalúzia. Nemôžem sa dočkať, kedy začnem opäť pretekať,“ vyjadril sa Tadej Pogačar.

„Pre Tadeja bolo tento rok plánom ponechať základ kalendára viac-menej rovnaký a zároveň urobiť niekoľko úprav, čo sme aj urobili,“ vysvetlil športový manažér UAE Emirates Joxean Fernandez Matxin.

„Tadej je jazdec, ktorý rád udržiava veci čerstvé a skúša nové veci, takže začať rok tu v Jaene a Andalúzii dávalo zmysel. Sezóna bude dlhá, takže našou myšlienkou je postupne sa dopracovať k najväčším cieľom.“

„Pre Jaen a Andalúziu máme veľmi skúsený tím, o ktorom veríme, že dokáže veľké veci. Berieme kvalitnú súpisku, ktorej šéfom bude Pogačar, ktorý tu bude debutovať aj v sezóne. Aj keď máme v tíme veľa jazdcov, ktorí môžu dosiahnuť veľký výsledok,“ dodal Matxin.

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu