Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Len 17-ročná Viktória Chladoňová skončila na skvelom deviatom mieste na Majstrovstvách sveta v cyklokrose

V kategórii junioriek sa stala po prvýkrát v histórii kanadská pretekárka Isabella Holmgren. Na druhom mieste skončila jej sestra Ava a bronz získala Francúzka Celia Gery.
Martin Sarvaš
Len 17-ročná Viktória Chladoňová skončila na skvelom deviatom mieste na Majstrovstvách sveta v cyklokrose

Foto: Slovensky Zvaz Cyklistiky / Matej Cervenka Photography

Slovenská juniorská reprezentantka a tohtoročná majsterka Slovenska v cyklokrose Viktória Chladoňová predviedla skvelý výkon na Majstrovstvách sveta v cyklokrose a v holandskom Hoogerheide sa jej podarilo vybojovať umiestnenie v najlepšej desiatke.

Chladoňová prišla do cieľa na deviatom mieste so stratou 01:41 minúty na víťazku.

17-ročnej Slovenke sa podarilo v strede pretekov prebojovať aj na siedme miesto, no napokon pred ňou skončila Češka Vanda Dlaskova a jedna z najväčších favoritiek pretekov Holanďanka Lauren Molengraaf.

Juniorskou majsterkou sveta v cyklokrose sa stala po prvýkrát v histórii kanadská pretekárka a do dúhového dresu sa obliekla Isabella Holmgren, za ktorou prišla do cieľa o 20 sekúnd neskôr jej sestra a dvojička Ava Holmgren.

Kanadské sestry Holmgrenové v cieli MS v cyklokrose:

V tesnom šprinte o bronz bola silnejšia Francúzka Celia Gery pred Taliankou Federicou Venturelli.

Veľký prísľub do budúcna

„Z výsledku sa samozrejme teším. Snažila som sa čo najlepšie to odjazdiť a nezraniť sa, keďže som do tohto týždňa mala problémy s rukou. Vyšlo to dobre, podľa mojich očakávaní a som spokojná. Trať bola oproti predchádzajúcim dňom úplne iná, čo ma v úvode trochu zaskočilo a po štart som sa kúsok prepadla,“ opísala Chladoňová.

„Ale snažila som sa dotiahnuť na vedúcu skupinu, to mi na nejaký čas i podarilo. Do budúcna sa budem snažiť odjazdiť čo najviac cyklokrosových pretekov, a hádam už nebude ani žiadne zranenie, ktoré by ma odstavilo od lepšieho výsledku,“ povedala po dojazde do cieľa Viktória Chladoňová.

„Viktória preukázala na MS obrovský výkonnostný potenciál a veľký prísľub do budúcna, keď na svetovom šampionáte dokázala finišovať na 9. priečke, prakticky po zimnej všeobecnej príprave a fraktúre. Aj tak dokázala ako mladšia juniorka držať krok so svetovou špičkou. Je škoda, že sa to nepodchytilo už skôr smerom k majstrovstvám sveta, lebo tam bol citeľný pretekový deficit posledných týždňov, či už v technike alebo vo výkone,“ vyjadril sa vedúci reprezentačnej výpravy Jakub Vančo.

„Ale samozrejme, 9. miesto na MS je výborné a do budúcna veľký prísľub nielen pre náš cyklokros, ale vo všeobecnosti pre slovenskú cyklistiku v ženskej kategórii. Ideálne nevyšiel deň Sofii Ungerovej, ktorá posledné dva týždne bojovala s chorobou a mala tam aj technické problémy. Takže jej umiestnenie tiež nebolo adekvátne potenciálu, ktorý ukazovala počas sezóny. Na jednej strane teda trochu smolné preteky, na druhej strane výsledok v top 10 na majstrovstvách sveta je výborný,“ dodal Vančo.

Ďalšie slovenské reprezentantky v juniorskej kategórii sa umiestnili na konci štartového poľa – Sofia Ungerová skončila na 39. mieste a Ema Smatanová skončila na 44. mieste.

V kategórii juniorov by mohol zabojovať o výsledok v top10 Matthias Schwarzbacher, a spolu s ním štartuje aj Róbert Jackuliak, Adam Mrocek a Samuel Fedor.

Výsledky MS v cyklokrose, Hoogerheide 2023 – Juniorky

Poradie Pretekárka Čas
1 HOLMGREN Isabella 42:13:00
2 HOLMGREN Ava 00:20
3 GERY Célia 00:47
4 VENTURELLI Federica 00:47
5 VAN SINAEY Xaydee 00:52
6 FERGUSON Cat 01:00
7 MOLENGRAAF Lauren 01:12
8 DLASKOVÁ Vanda 01:23
9 CHLADOŇOVÁ Viktória 01:41
10 CORVI Valentina 01:47

Aktuality

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu