Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mark Cavendish podpísal zmluvu s tímom Astana-Qazaqstan a zostáva vo WorldTour aj v roku 2023

Cavendish bude mať možnosť historický rekord v počte etapových víťazstiev na Tour de France, ktorý momentálne zdieľa s Eddym Merckxom - 34 víťazných etáp.
Martin Sarvaš
Mark Cavendish podpísal zmluvu s tímom Astana-Qazaqstan a zostáva vo WorldTour aj v roku 2023

Tím Astana-Qazaqstan potvrdil podpis zmluvy s britským šampiónom a slávnym šprintérom Markom Cavendishom. Na tímovom Twitteri zverejnili fotku Cavendisha v tímovom drese Astany s popisom „Stále čakáte?“.

37-ročný pretekár tak bude pokračovať vo WorldTour aj v roku 2023, kde bude jeho hlavným cieľom pravdepodobne prekonať historický rekord v počte víťazstiev v etapách Tour de France, ktorý momentálne zdieľa s Eddym Merckxom – 34 víťazných etáp.

Kazašský tím uvoľnil miesto vo svojom tíme minulý mesiac, keď nečakane ukončil zmluvu s kolumbijským vrchárom Miguelom Ángelom Lópezom s odvolaním sa na jeho „pravdepodobné spojenie“ s vyšetrovaným lekárom v dopingovom prípade.

Išlo však o kontroverzný krok na konci sezóny, keďže manažér tímu Alexandre Vinokourov sa najprv vyjadril, že majú už uzatvorenú súpisku pre rok 2023, no len pár dní po rozpade tímu B&B Hotels a uvoľnení Marka Cavendisha vyhodili Lópeza a začali rokovať o zmluve s Cavendishom.

Cavendish, ktorý už v júli vedel, že v tíme Quick-Step Alpha Vinyl mu nepredĺžia zmluvu, bol v posledných mesiacoch spájaný s množstvom tímov na najvyššej úrovni a pôvodne mal pretekať práve za B&B Hotels.

Mark Cavendish je už aj na oficiálnej súpiske tímu Astana-Qazaqstan portálu ProCyclingStats, kde sa uvádza, že podpísal zmluvu na jeden rok.

Cavendish pretekal v tímoch WorldTour od roku 2009: HTC-Columbia, Team Sky, Quick Step a Dimension Data. Počas svojej kariéry sa Brit zúčastnil na 21 pretekoch Grand Tour, na ktorých si pripísal viac ako 160 víťazstiev v kariére, vrátane majstrovstiev sveta na cestách v roku 2011.

Astana-Qazaqstan bude Cavendishovým šiestym tímom na najvyššej profesionálnej úrovni.

Cavendish: Astana bude skvelým miestom na úspech

„Som naozaj nadšený z tohto dobrodružstva. Dlhé roky som pretekal s Alexandrom Vinokurovom a teraz pretekám s jeho dvoma chlapcami! Pamätám si, keď boli deťmi v rovnakom veku ako moje vlastné, snívali o tom, že budú pretekármi,“ Cavendish povedal.

„Astana Qazaqstan bude skvelým miestom na úspech, so silným tímom na čele s Alexandrom, šampiónom na bicykli a gentlemanom mimo bicykla. Užil som si dlhú kariéru, ale radosť z jazdy na bicykli a hlad pokračovať vo víťazstvách sú rovnaké ako kedykoľvek predtým.“

„Teším sa teda, že budem súčasťou úspešného tímu, či už budem s tímom pracovať na víťazstvách, prekročím cieľ ako prvý sám, alebo budem fandiť svojim tímovým kolegom. Ako vždy bude cieľom, aby sme stáli na najvyššom stupni víťazov.“

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu