Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Nebezpečná jazda motorkárov sa skončila hrozivou zrážkou s cyklistom

Motorkár obiehal nákladné auto poza krajnicu, za ktorou išiel v tom momente cyklista. Je skutočne iba zázrak, že z tejto zrážky vyviazol bez vážnejších zranení. Tento rok zomrelo v Bogote až 75 cyklistov.
Martin Sarvaš
 Video: Nebezpečná jazda motorkárov sa skončila hrozivou zrážkou s cyklistom

Skupina motocyklistov počas uplynulého víkendu ukázala, ako môže nezodpovedná jazda niekomu v okamihu zmeniť život.

Hlavné mesto Kolumbie Bogota, ktorá je známa ako „hlavné mesto smrti pre cyklistov“, je už dlho neslávne známa chaotickou a neopatrnou jazdou šoférov aút. Zdá sa, že to isté možno povedať o niektorých motoristoch na dvoch kolesách.

V okolí je veľa krásnych a malebných stúpaní a v roku 1994 sa práve neďaleko Bogoty konali majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike.

V nedeľu v stúpaní La Vega-Bogotá išlo niekoľko motorkárov mimoriadne bezohľadne, vo vysokej rýchlosti predbiehali kamióny a vybočovali z premávky. Za normálnych okolností by bol pre nich rizikový faktor najvyšší a ak by narazili do nákladného auta len v koži a prilbe, dopadli by veľmi zle.

Prečítajte si tiež

Cyklista zázrakom prežil bez vážnejších zranení

Najhoršie však v tomto prípade skončil cyklista, ktorý išiel za krajnicou, no motorkár sa rozhodol predbehnúť nákladné auto práve poza krajnicu a zrazil sa s cyklistom.

Podľa Huberta Montoyu je len zázrakom, že „ten muž nemal žiadne vážne zranenia“. Podplukovník Diego Mora Muñoz, vedúci oddelenia dopravy a dopravy Cundinamarca, potvrdil, že nikto zo zúčastnených nebol vážne zranený.

Aj keď je nepríjemné pozerať podobné videá, je upozornením na to, aké je dôležité, aby si motoristi každého druhu uvedomovali nebezpečenstvá, ktorým čelia zraniteľní účastníci cestnej premávky, ako sú cyklisti.

Alarmujúce čísla úmrtí

Od 1. januára do 13. novembra 2022 zahynulo v uliciach Bogoty 473 ľudí, z toho 200 motocyklistov (jazdec / spolujazdec), 173 chodcov, 75 cyklistov, 15 chodcov a 10 vodičov, uvádza ministerstvo mobility.

„Správanie tohto motorkára je ako vrah za volantom. Spôsobujú väčšinu dopravných nehôd a úmrtí. Sú páchateľmi a obeťami toho istého. Je nevyhnutné uvaliť sankcie a dať im podnety, aby zmenili svoje správanie,“ povedala starostka Claudia López s odvolaním sa na video.

Video z incidentu:

Aktuality

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Zavrieť reklamu