Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Ultimate Urban Enduro 2022 sú prvé meststké enduro preteky (+výsledky)

V Mexiku sa uskutočnili vôbec prvé preteky podobného charakteru. Pretekov sa zúčastnilo 50 pozvaných svetových jazdcov a viac ako 200 amatérov. Tí pretekali na štyroch mestských tratiach s celkovou dĺžkou takmer 2600 metrov.
Matúš Bušík

12. novembra 2022 sa v Guanajuate konali prvé preteky 100% Urban Enduro na svete.

Tieto preteky kombinovali intenzitu Urban Downhill s klasickým formátom Enduro, výsledkom čoho bol 16 km okruh so 4 meranými úsekmi v magickom meste svetového kultúrneho dedičstva Guanajuato v srdci Mexika.

Na pretekoch sa zúčastnilo 25 medzinárodných špičkových jazdcov a 56 amatérov. Jazdci z 8 rôznych krajín s veľkými menami ako napríklad Killian Bron (FRA), Mark Mathews (CAN), Bernardo Cruz (BR) a ďalší.

Preteky boli rozdelené na dve kategórie PRO a amatéri. Rodziel v tratiach bol len ten, že amatérski jazdci mali zakryté medzery na skokoch a prekážkach.

Mexické mesto Guanajuato je celosvetovo známe vďaka svojej histórii, ktoré je stále všade prítomná. Okrem toho sa tu každoročne organizuje jeden z najznámejších festivalov v latinskej Amerike – Cervantino festival.

Toto mesto má hory, kopce, úzke uličky, tradičné námestia a podzemné tunely, čo z neho robí ideálne prostredie pre Ultimate Urban Enduro.

Foto: Marcos Ferro

Z víťazstva v elitnej kategórii sa napokon tešil Juan Fernando Muñóz z Kolumbie s výsledným časom 4:37 min. Na druhom mieste za ním skončil jeho krajan Camilo Sanchéz so stratou 6 sekúnd a na treťom mieste sa umiestnil domáci jazdec Alan Reyes, ktorý za víťazom zaostal o 12 sekúnd.

Zrejme najväčšia hviezda podujatia Francúz Kilian Bron preteky dokončil na 5. mieste so stratou 14,17 sekúnd na víťazného Kolumbijca.

Medzi ženami bola najrýchlejšou pretekárkou Ingrid Larouche z Kanady, ktoré dosiahla výsledný čas 6:14 min. Za ňou sa umiestnila dvojica pretekárok z Mexika Karina Garcia a Miranda Snyder.

Kompletné výsledky nájdete na stránke podujatia www.ultimateurbanenduro.com.

 

 

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu