Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral cyklokrosové preteky Svetového pohára v Hulste, Pidcock zlomil koleso

Majster sveta Tom Pidcock bol ešte v poslednom kole na druhom mieste, ale praskol mu ráfik a preteky nakoniec nedokončil.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel vyhral cyklokrosové preteky Svetového pohára v Hulste, Pidcock zlomil koleso

Svetový pohár v cyklokrose, Hulst 2022

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) predviedol úspešný návrat k cyklokrosu, keď sa mu podarilo vyhrať na Svetovom pohári v Hulste.

Van der Poel štartoval až zo štvrtého radu, no rýchlo sa prepracoval do vedúcej skupiny. Po páde sa posunul a piate miesto a opäť sa musel prebojovať na čelo, čo sa mu po skvelom výkone podarilo a následne sa vzdialil majstrovi sveta Tomovi Pidcockovi (Ineos Grenadiers).

Do konca zostávali niečo menej ako dve kolá, aby si vybudoval rozhodujúci náskok.

Pidcock, sobotňajší víťaz X20 Trofee Kortrijk, mal Van der Poela stále na očiach, keď prechádzal cieľom do posledného kola, ale Britove preteky ukončil zlomený ráfik a frustrovaný z pretekov odstúpil.

Pidcockova smola umožnila Laurensovi Sweeckovi (Crelan-Fristads) získať druhé miesto a Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen Bingoal) skončil tretí.

Video: Pidcock zlomil koleso v poslednom kole:

„Po technickej stránke som urobil veľa chýb, ale myslím si, že je to normálne,“ povedal Van der Poel. „Pre mňa v cyklokrose je to naozaj dlhá doba, takže som naozaj šťastný, že som späť. Je to celkom dobrý pocit, už je to dávno, čo som vyhral cyklokrosové preteky.“

„Minulý rok nebola dobrá sezóna. Sezónou sa to ani nedá nazvať, kvôli problémom s chrbtom som absolvoval jeden a pol cyklokrosových pretekov. Ako som povedal, cítil som sa celkom dobre, na Hulst som mal dobrú prípravu. S formou som naozaj spokojný.“

„Stále je čo robiť, aby som bol skutočne na mojej najvyššej úrovni, ale s dneškom môžem byť naozaj spokojný,“ povedal Van der Poel.

„Potrebujem pár cyklokrosových pretekov, aby som sa k tomu vrátil. Moja forma je naozaj dobrá, v Španielsku som mal dobrú prípravu, ale potrebujem špecifickejší tréning na cyklokrosovom bicykli. Ale dúfam, že v decembrovom období budem na mojej najvyššej úrovni,“ dodal Van der Poel.

Výsledky Svetového pohára v Hulste, 2022:

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu