Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Vosk na reťaz Silca Hot Wax X za 200 eur je vraj o 0,5 wattu rýchlejší a vydrží až 800 km

Silca pridala do svojej receptúry vosku na reťaz grafén.
Biker
Vosk na reťaz Silca Hot Wax X za 200 eur je vraj o 0,5 wattu rýchlejší a vydrží až 800 km

Silca Hot Wax X sa dodáva ako vosk v plechovke, čo znamená, že je potrebné ho roztaviť a potom sa doň ponorí čistá reťaz.

Silca predstavila prípravok na ošetrenie reťaze na báze vosku Hot Wax X, o ktorom sľubuje, že je „zhruba o 0,5 wattu“ účinnejší ako ich zmes Secret Chain Blend a mazivo na reťaz Super Secret.

Tvrdí tiež, že predlžuje aplikačné okná (interval, po ktorom je potrebné znovu použiť mazivo) na „až 800 km“, čo je približne dvojnásobok dĺžky existujúcich voskových mazív.

Silca Hot Wax X 199 eur za 300 g plechovku tuhého vosku, čo z neho robí jedno z najdrahších mazív na reťaz bicyklov, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii. Pre porovnanie, Silca Secret Chain Blend stojí 48 eur za 500 g vrecúško vosku.

S infúziou grafénu

Kľúčovou zložkou Hot Wax X je Nanene, nová forma grafénu – látka, o ktorej sa už nejaký čas hovorilo, že bude ďalšou „veľkou vecou“ v cyklistike.

Nanene je „vysoko kvalitný, niekoľkovrstvový grafén vyrobený pomocou patentovanej výrobnej metódy“, vyvinutý na Univerzite v Manchestri.

Josh Poertner, generálny riaditeľ spoločnosti Silca, povedal: „Od nášho prvého testu s Nanene sme vedeli, že skutočný grafén je skutočne budúcnosť.“

Prečítajte si tiež

Podľa spoločnosti Silca tento prídavok mierne znižuje trenie celého hnacieho ústrojenstva o 0,5 wattu v porovnaní s jeho predchádzajúcou úpravou reťaze s voskom Silca Secret Chain Blend, o ktorom tvrdí, že šetrí „až 8 wattov“ v porovnaní s neošetrenou reťazou.

Hot Wax X by mal podla výrobcu vydržať približne dvakrát dlhšie medzi prevoskovaním v porovnaní so Silca Secret Chain Blend.

Tvrdenia o „až 800 km“ medzi aplikáciami sa pravdepodobne obmedzujú iba na použitie v suchom počasí, ale spoločnosť Silca tvrdí, že ošetrenie by malo byť odolnejšie ako predchádzajúce mazivá aj vo vlhkom počasí.

Znížené trenie a zvýšená odolnosť úpravy reťaze pomocou Hot Wax X tiež predlžuje životnosť hnacieho ústrojenstva (pretože nižšie trenie znižuje opotrebovanie komponentov).

Silca hovorí, že so Silca Secret Chain Blend je možné predĺžiť životnosť jednej reťaze až o 5-tisíc kilometrov „z 25 000 km až na 30 000 km“.

Prečítajte si tiež

To by si však pravdepodobne vyžadovalo veľmi starostlivý prístup k čistote hnacieho ústrojenstva a opätovnému použitiu vosku Hot Wax X.

Stojí za zmienku, že Hot Wax X nie je prvým mazivom reťaze bicyklov, ktoré obsahuje formu grafénu.

AbsoluteBLACK vydal svoje mazanie Graphenlube v roku 2020 s odvážnymi tvrdeniami o jeho účinnosti v porovnaní s konkurenciou vďaka použitiu grafénu.

Bez chemikálií PFAS

Silca Hot Wax X neobsahuje PFAS, rovnako ako mazivo na reťaz Super Secret .

Silca tiež rada zdôrazňuje, že Hot Wax X neobsahuje žiadne chemikálie PFAS (polyfluóralkylové látky – takzvané „večné chemikálie“, ako je teflón/PTFE).

Tieto látky, ktoré sú bežné v reťazových mazivách, si v posledných rokoch získali veľkú negatívnu pozornosť pre svoju toxicitu voči životnému prostrediu a životu ľudí a zvierat.

Silca Hot Wax X sa dodáva ako vosk v plechovke, čo znamená, že je potrebné ho roztaviť a potom sa doň ponorí čistá reťaz. Reťaz sa potom vyberie z vosku a pred opätovným nasadením na bicykel sa nechá uschnúť.

V súčasnosti Silca hovorí, že nemá v pláne vydať Hot Wax X v tradičnejšej forme kvapalného maziva.

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu