Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bosch predstavuje nový ľahký a silný pohon pre pretekársky eMTB 

Pretekári sa konečne dočkali. Nekompromisný výkon pre tú najrýchlejšiu jazdu ponúka rad Performance Line CX Race v limitovanej edícii s podporou až 400 percent vlastného výkonu a nízkou hmotnosťou 2,75 kg.
Matúš Bušík
Bosch predstavuje nový ľahký a silný pohon pre pretekársky eMTB 

V pretekoch na horských elektrobicykloch rozhodujú o víťazstve zlomky sekundy a na to sa hodí mať to najlepšie – nový pohon Bosch Performance Line CX Race Limited Edition.

Táto jednotka bola vyvinutá v spolupráci s profesionálnymi športovcami a s využitím dlhoročných skúseností spoločnosti Bosch z pretekov disciplíny eMTB.

Režim Race s priamou odozvou, nekompromisnou podporou a nízkou hmotnosťou je ideálny predpoklad pre dosiahnutie lepších časov.

Pohon Performance Line CX Race Limited Edition naplno odhalí svoj potenciál v náročných pretekoch eMTB, na športových trailoch s ťažkými technickými úsekmi, prudkými výjazdmi a odvážnymi zjazdmi.

Režim Race ponúka energickú, priamu podporu až 400 percent naviac k sile vlastného šliapania. Jazdec tak môže rýchlejšie dosiahnuť maximálnu podporu a môže ju využívať na maximum, kým sa pri rýchlosti 25 km/h nespustí obmedzovač rýchlosti.

Vďaka technológii umožňujeme športovcom súťažiť s ešte väčšími úspechmi

S hmotnosťou 2,75 kg je nová pohonná jednotka najľahšia v celom portfóliu spoločnosti Bosch, takže znižuje hmotnosť bicykla a zlepšuje jeho ovládateľnosť.

Točivý moment 85 Nm ponúka maximálny výkon a zrýchlenie v akejkoľvek situácii, či už v ostrých zákrutách, alebo po prekonaní prekážky.

Výkonný motor poskytuje podporu aj pri vysokej frekvencii šliapania cez 120 otáčok za minútu.

„Sám som vášnivý jazdec eMTB a presne viem, aké sú na trati bolesť, námaha a vzrušenie,“ vysvetľuje Claus Fleischer, riaditeľ spoločnosti Bosch eBike Systems.

„Som obzvlášť hrdý na to, že vďaka našej technológii umožňujeme športovcom súťažiť s ešte väčšími úspechmi. Odvetvie horských elektrobicyklov sa celosvetovo stále viac profesionalizuje a my tento vývoj aktívne podporujeme.“

Historická podpora e-bikov a profesionalizácia

Jazda na horských elektrobicykloch je hlboko zakorenená v DNA spoločnosti Bosch eBike Systems. Už v roku 2010 bolo jedno z prvých eMTB vybavené pohonom Bosch.

V posledných rokoch hrá spoločnosť Bosch eBike Systems hlavnú úlohu v pretekoch eMTB, o čom svedčí viac ako 70 umiestnení na stupňoch víťazov v pretekoch po celom svete iba v tejto sezóne.

Aktivity značky idú ale oveľa ďalej. Spoločnosť sa aktívne podieľala na vzniku a profesionalizácii tohto športu a mala zásadný podiel na vytvorení prostredia pre profesionálne preteky v podobe Svetovej série pretekov v disciplíne enduro EWS-E.

Spoločnosť Bosch sa tiež zaviazala k férovému pretekaniu, jednotným predpisom a aktívnym opatreniam proti tuningu.

Aktuality

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

11:47 Foto: Peter Sagan na prezentácii pred štartom na pretekoch Okolo Maďarska.

Sagan bude štartovať za slovenský tím Pierre Baguette na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája. Dnešná etapa má necelých 170 km a prevýšenie len 232 m, takže sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte.

Včera 17:03 Jonathan Milan predviedol skvelý šprint a vyhral štvrtú etapu Giro d’Italia.

23-ročný Talian vyhral etapu v štýle monumentu Miláno-San Remo pred Kadenom Grovesom a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu