Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Evenepoel sa už rozhodol, či pôjde v roku 2023 na Tour de France alebo Giro d’Italia

Účasť na Gire mu odporúčali šéf QuickStepu Patrick Lefevere i legenda Eddy Merckx. Okrem toho je trať Gira ideálna jeho štýlu jazdy, keďže obsahuje až tri časovky.
Martin Sarvaš
Evenepoel sa už rozhodol, či pôjde v roku 2023 na Tour de France alebo Giro d’Italia

Čerstvý majster sveta Remco Evenepoel sa už rozhodol, či bude v roku 2023 pretekať na Giro d’Italia alebo Tour de France, no svoju voľbu pretekov Grand Tour prezradí až v roku 2023.

„Rozhodol som sa, ale rozhodnutie bude oznámené až v januári budúceho roka. Môžem jednoducho povedať, že som spokojný so svojím pretekárskym programom – na začiatku zľahka a stále sa pridáva intenzita,“ povedal Evenepoel.

Aj keď Evenepoel konkréte nepovedal, na ktoré preteky pôjde, podľa vyjadrení šéfa tímu QuickStep-AlphaVinyl Patricka Lefevera je to celkom zrejmé: „Bol by som radšej, keby sa Evenepoel zameral na Giro d’Italia pred bojom s Pogačarom na Tour de France. Každý vie, že je to super talent, ale, pokúsime sa proti nim [na Tour] bojovať, keď príde správny čas.“

Už po tom, ako Evenepoel tento rok vyhral Vueltu, Lefevere povedal, že dlhodobý plán pre Evenepoela je najprv účasť na Gire, až potom na Tour a nechcú to zbytočne uponáhľať.

Prečítajte si tiež

Ďalšou obrovskou výhodou Evenepoela na budúcoročnom Giro d’Italia je trať, ktorá jeho štýlu jazdenia dokonale vyhovuje. Obsahuje totiž až tri časovky, z čoho dve rovinaté sú v prvej polovici pretekov a tretia časovka, ktorá je predposlednou etapou, obsahuje 7,3km stúpanie s prevýšením cez 900 metrov.

Naposledy sa vyjadril k Evenepoelovej účasti na Gire aj Eddy Merckx, jedna z najväčších legiend cestnej cyklistiky: „Za posledných pár mesiacov urobil veľký pokrok: Liège-Bastogne-Liège, Vuelta, majstrovstvá sveta. Teraz by som mu poradil, aby absolvoval Giro, je to pre neho v tomto bode kariéry lepšie.“

„Vyvinul sa: vyhral Vueltu, Grand Tour. A urobil to tak, že zaútočil dokonca aj na najstrmších svahoch. Počasie bude tiež odlišné, s možnosťou sneženia a zimy. Ale Evenepoel sa bude musieť podrobiť tejto skúške. Je to jediný spôsob, ako spozná svoje hranice,“ povedal Merckx.

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu