Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fotogaléria: Remco Evenepoel mal premiéru v dúhovom drese majstra sveta

Evenepoel štartoval na pretekoch Binche-Chimay-Binche, kde si po prvýkrát obliekol dúhový dres majstra sveta.
Martin Sarvaš

Remco Evenepoel si po prvýkrát obliekol dúhový dres majstra sveta, ktorý si nedávno vybojoval v Austrálii po neuveriteľnom 25 km sólo úniku.

22-ročný Belgičan odštartoval na belgickej klasike Binche-Chimay-Binche po boku tímového kolegu Čecha Zdeňka Štybara, ktorý po 12 rokoch končí v QuickStepe či Ilja Keisseho, ktorý končí profesionálnu kariéru.

Na pretekoch sa zúčastnil aj slovenský tímový kolega Evenepoela – Martin Svrček, ktorý skončil na 49. mieste, 35 sekúnd za víťazom Christophom Laportom (Jumbo-Visma).

Remco Evenepoel a Iljo Keisse brali preteky skôr ako exhibíciu a cieľom prešli na úplnom konci pelotónu.

„Nie som tu preto, aby som pretekal, aby som vyhral, ale len preto, aby som si užil a ukázal svoj dres ľuďom,“ povedal Evenepoel pred pretekmi.

„Mám za sebou ťažký týždeň, vždy som chodil neskoro spať, takže sa už necítim sviežo. Je to skôr akési poďakovanie ľuďom za podporu počas celého roka a za môj tím,“ dodal Evenepoel.

Podobne ako aj u predošlých 14 víťazstiev v tejto sezóne, Evenepoel pretekal na bicykli od Specializedu S-Works Tarmac SL7.

Specialized si pre Evenepoela pripravil biely majstrovský špeciál, ktorý v skutočnosti nie je výrazne až taký špeciálny, až na pár detailov. Dá sa teda predpokladať, že Specialized si pre Evenepoela pripraví ešte niečo zaujímavejšie, podobne ako u Alaphilippa.

Na zadnej stavbe je nápis „Legendy sa budujú, nie rodia“ a na vrchnej trubke je nápis „World Champ MMXXII“, ktorý pripomína jeho víťazstvo svetového šampionátu v roku 2022. Na ráme sú ešte drobné dúhové doplnky ako držiak na cyklopočítač či chránič proti spadnutiu reťaze.

Špecifikácia je takmer identická s bicyklom, na ktorom vyhral titul majstra sveta, no dali mu kolesá Roval s vyššími ráfikmi.

Aktuality

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

Zavrieť reklamu