Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan sa chystá na historicky prvé Majstrovstvá sveta v disciplíne gravel

"Čísla sú stále dobré, len iní jazdci majú niekedy lepšie čísla. Cyklistike mám stále čo dať," povedal Sagan.
Martin Sarvaš
Peter Sagan sa chystá na historicky prvé Majstrovstvá sveta v disciplíne gravel

Peter Sagan zamieri začiatkom októbra do Talianska, kde sa zúčastní historicky prvého ročníka Majstrovstiev sveta v disciplíne gravel.

Prvé dva ročníky šampionátu sa uskutočnia v Taliansku, pričom Sagan sa postaví na štart prvej edície vo Venete v severnom Taliansku 8. – 9. októbra 2022.

Peter Sagan povedal, že plánuje súťažiť v Taliansku, aby „vrátil ľuďom“, ktorí ho podporovali počas jeho kariéry, vrátane niektorých jeho sponzorov Specialized, Sportful a 100%.

Vysvetlil tiež, že jeho súčasný tím Total Energies mu nedávno umožnil využiť príležitosti v cyklistike nielen so zameraním na cestu – v USA bol na elektrobicyklových majstrovstvách sveta i na gravelových pretekoch.

„Dozvedel som sa o šampionáte a áno, je to rozhodnutie na poslednú chvíľu, ale chcem do toho ísť. Bude ťažké prísť v najlepšej kondícii a vyhrať, ale to nie je pre mňa dôležité. Chcem sa poďakovať ľuďom, ktorí ma tak dlho podporujú a vrátiť fanúšikom to, čo chcú. To je najdôležitejšie,“ vyjadril sa Sagan.

„Užil som si atmosféru na pretekoch elektrobicyklov, bolo príjemní stretnúť sa s fanúšikmi a pretekať pre verejnosť. Výsledok je dôležitý, áno, ale oplatí sa to aj ľuďom,“ povedal.

Sagan zopakoval vtip z nedávneho rozhovoru: „Možno získam titul majstra sveta a skončím s cestnou cyklistikou.“

„Nie, nie, v tejto chvíli by som neodstúpil. Samozrejme som len žartoval! Čísla sú stále dobré, len iní jazdci majú niekedy lepšie čísla. Cyklistike mám stále čo dať,“ dodal.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu