Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Belgický junior mal na Majstrovstvách sveta zakázaný prevodník, musel pretekať na inom bicykli

"Nešlo o zlý úmysel, ide o ľudskú chybu a spoločnú zodpovednosť,“ povedal belgický tréner.
Martin Sarvaš
Belgický junior mal na Majstrovstvách sveta zakázaný prevodník, musel pretekať na inom bicykli

Belgický junior Jens Verbrugghe, syn riaditeľa tímu Israel-Premier Tech, musel odjazdiť časovku na Majstrovstvách sveta v Austrálii na inom bicykli, ako pôvodne plánoval.

17-ročný Verbrugghe bol „zdevastovaný“ po tom, ako mu rozhodcovia UCI oznámili, že má na bicykli zakázanú výbavu, informuje Cyclingnews.

Zakázanou výbavou bol 53-zubový prevodník, čo je nad limitom UCI pre radenie pre juniorských jazdcov.

Podľa správ v belgickej tlači prešiel jeho bicykel Lapierre predbežnými kontrolami rozhodcov a zakázané vybavenie bolo zistené pri záverečnej predpretekovej kontrole 10 minút pred jeho štartom.

Prečítajte si tiež

Napokon odjazdil časovku na požičanom bicykli Ridley a skončil na 26. mieste, čo bolo po zisku striebra na Majstrovstvách Európy veľkým sklamaním.

Verbrugge v cieli sklonil hlavu cez riadidlá nového bicykla a belgický technický riaditeľ Frederik Broché ho opísal ako „úplne zdevastovaného“.

Broché vysvetlil, že išlo o chybu a v žiadnom prípade o úmysel: „Úmysel nepripadá do úvahy. Naozaj tomu neverím. Jens má 17 rokov a je úplne zničený.“

Verbrugghe jazdí za juniorský tím Groupama-FDJ a Broché naznačil, že ju práve jeho tím mohol dať prevodník na jeho časovku, keďže budúci rok UCI ruší obmedzenia na juniorské prevody.

Aktuality

09:30 Demi Vollering vyhrala dve zo štyroch etáp aj celkovú klasifikáciu pretekov Okolo Burgosu.

27-ročná Holanďanka pokračuje v skvelých výkonoch a po víťazstve celkového hodnotenia pretekov Vuelta España Femenina a Okolo Baskicka, si pripísala ďalšiu výhru na pretekoch Okolo Burgosu.

09:16 Sam Bennett vyhral štyri etapy aj celkové hodnotenie na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Okrem dvoch víťazstiev bol Bennett raz druhý a raz tretí. Na druhom mieste skončil celkovo len 22-ročný Francúz Paul Penhoët a tretí bol o rok starší Belgičan Jenno Berckmoes.

08:58 Na Giro d’Italia je dnes deň voľna. Pogačar vedie tak suverénne, že zvyšok Gira môže ísť už len ako tréning na Tour.

V celkovej klasifikácii sú priebežne na druhom a treťom mieste Geraint Thomas a Dani Martínez so stratou necelých sedem minút, takže Pogačarovi už fakticky stačí prísť v bezpečí do Ríma.

Včera 17:33 Nezastaviteľný Tadej Pogačar zaútočil 14 km pred cieľom a suverénne vyhral kráľovskú etapu Giro d’Italia.

Výborným výkonom prekvapil Nairo Quintana, ktorý skončil v 15. etape na druhom mieste a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pogačar si výrazne navýšil náskok v celkovej klasifikácii na necelých sedem minút pred Geraintom Thomasom a Danielom Martínezom.

Včera 10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

Zavrieť reklamu