Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Oblečenie

Test: Isadore Off-road tričko a krátke nohavice

Slovenský výrobca cyklistického oblečenia Isadore sa pôvodne sústredil len na cestnú cyklistiku, no postupne pridali do svojho portfolia aj oblečenie na gravel a nedávno predstavili aj novú kolekciu MTB oblečenia. 
Hodnotenie: 3.5/5
Martin Sarvaš

Tričko Isadore Off-road

photo: Lukas Neasi

Cena: 80 eur

Tričko má veľmi minimalistický dizajn s malým logom na hrudi a panelmi pod pazuchami pre lepšie odvádzanie potu. Spodný lem je na chrbáte doplnený perforovanou reflexnou spodnou páskou, ktorá zabezpečuje vetranie aj viditeľnosť. Inak vyzerá v podstate ako úplne obyčajné tričko, ktoré si môžete pokojne obliecť aj večer na pivo.

Strihom je trochu voľnejšie ako podobné technické tričká od konkurencie, a aj keď mi vo veľkosti S (177cm / 65 kg) sedelo dobre dĺžkou, rukávy by mohli byť o niečo užšie. Materiál, z ktorého je tričko vyrobené, je na dotyk veľmi príjemný a pohodlný na nosenie. To isté platí pri jazde. Je to ideálne tričko na kratšie jazdy okolo jednej-dvoch hodín.

Technický materiál absorbujúci vlhkosť obsahuje vlákna Tencel, čo je prírodné a obnoviteľné vlákno, ktoré je jemné na dotyk a malo by rýchlo schnúť. Pri jazde počas horúcich letných dní sa tvorili na tričku fľaky od potu, čo sa ale deje u každého technického trička a nemôžeme od neho úplne očakávať funkčnosť tenkého dresu.

Osobne by som toto tričko nosil skôr počas teplejších jarných a jesenných dní. Pozitívne bolo, že v zjazde sa tričko celkom rýchlo presušilo, takže kým prídete z lesa do krčmy, prepotené fľaky takmer zmiznú.

Tričko obsahuje aj úpravu proti zápachu, takže sa nemusíte obávať, že by z vás po jazde išiel nepríjemný pach. Isadore ponúka svoje off-roadové tričko v troch farbách – čiernej, bledo zelenej a burgundy.

Krátke nohavice Isadore Off-road

photo: Lukas Neasi

Cena: 130 eur

MTB nohavice od Isadore sú vyrobené zo strečového materiálu s vysokou priedušnosťou a absorpciou vlhkosti a zároveň je odolný proti oderom. Síce som neotestoval odolnosť nohavíc pri pádoch, ale jazde cez húštiny a kríky som bol celkom rád, že sa nohavice nezachytávali o všemožné tŕne a neroztrhli sa.

Dĺžka šortiek je navrhnutá tak, aby zakryli väčšinu chráničov kolien a zároveň umožnili voľný pohyb. Strih je voľnejší a aj keď sú pri jazde veľmi pohodlné, myslím si, že by mohli byť pokojne užšie aj kratšie – menej smerované k freeride-u a viac ku cross-country.

Funkčnosť materiálu nohavíc je výborná, sú ľahké, pohodlné a dobre odvádzajú pot. Šírka pásu je prispôsobiteľná dvomi páskami so scuhým zipsom, ktoré sú na oboch stranách nohavíc. Z vnútornej strany pásu je vzadu protšmyková páska, ktorá drží nohavice tam, kde majú byť.

Pod pásom je v zadnej časti umiestnený pás sieťoviny, ktorá zvyšuje priedušnosť a pridávajú jej aj diery, ktoré sú umiestnené z vnútornej časti nôh. Isadore vyriešilo veľmi prakticky vrecká a na oboch stranách sú dve – jedno bez zipsu a jedno na zips.

Pri šliapaní do kopca si teda môžete pokojne za jazdy vyberať a odkladať telefón do otvoreného vrecka a pri zjazde ho odložíte do bezpečia so zipsom. Raz som však zabudol telefón preložiť, no keďže aj vrecko bez zipsu je dosť hlboké, nemusel som ho zbierať po lese.

Dizajnovo sú nohavice veľmi pekném jednoduché, jednofarebné s rovnakým minimalistickým logom ako je na tričku. Off-roadové nohavice od Isadore sú v ponuke tiež v troch farbách – čiernej, modrej a burgundy.

Čo sa týka ceny, u Isadore sme si zvykli na vyššie ceny u cestného oblečenia, ktoré spĺňa strihmi, dizajnom aj funkčnosťou to najlepšie, čo sa dá. U ich Off-road kolekcie by som však povedal, že pomer ceny a výkonu nie je až taký dobrý, keďže v porovnaní s konkurenciou je oblečenie Isadore výrazne drahšie.

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu