Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nino Schurter obhájil titul majstra sveta v disciplíne XCO a prepisuje historické tabuľky (+ rozhovor po pretekoch)

Fenomén poslednej doby Nino Schurter znova dokázal svoju dominanciu v disciplíne XCO. Titul pre majstra sveta vyhral už desiatykrát a je súčasne najmladším aj najstarším pretekárom, ktorý dúhový dres vyhral.
Matúš Bušík
Nino Schurter obhájil titul majstra sveta v disciplíne XCO a prepisuje historické tabuľky (+ rozhovor po pretekoch)

Zdroj: Red Bull Content Pool

Nino Schurter opäť potvrdil, že rozhodne nepatrí do starého železa. Na jeho technické zručnosti a silu nedokázali jeho konkurenti odpovedať a tak sa znova, už po desiatykrát teší z titulu majstra sveta v disciplíne XCO.

V pretekoch Majstrovstiev sveta XCO v Les Gets, bol od začiatku vo vedúcej skupine, udával tempo a prípadne reagoval na občasné útoky súperov. Do posledného kola s ním udržal tempo už len Španiel Valero Serrano, od ktorého sa v závere odpútal a prišiel si po sólo víťazstvo.

Zostrih najlepších momentov si môžete pozrieť na našej stránke.

Nino Schurter sa po pretekoch na otázku aké je to vyhrať 10. titul majstra sveta vyjadril: „Neviem, čo k tomu povedať, je to neuveriteľné že som to znova dokázal.

Ďalej sa Nino vyjadril, že jeho stratégiou bolo robiť preteky ťažké: „Fakt som sa snažil od začiatku robiť preteky ťažkými, kvôli tomu aby sa Pidcock nedostal dopredu bez námahy.“

„Ku koncu sme boli vpredu spolu s Valerom Serranom a pokúsil som sa prinútiť ho urobiť nejaké chyby. Našťastie, chybu urobil a na jednom z posledných technických úsekoch a odtiaľ som už išiel naplno až do cieľa.“

Nino Schurter vyhral aj svoj prvý juniorský titul práve vo francúzskom stredisku Les Gets v roku 2004, k čomu sa vyjadril: „Les Gets je pre mňa magické miesto, vyhral som tu svoj prvý titul a vyhral som ho aj teraz ako najstarší jazdec, je to neuveriteľné.“

 Nino Schurter má 36 rokov a jazdí za tím SCOTT-SRAM MTB Racing Team. Už dvadsať rokov spolupracuje s jedným trénerom a od roku 2007 jazdí v tíme SCOTT.

Jeho najväčším rivalom v kariére bol Francúz Julien Absalon, ktorý má dohormady 5 titulov majstra sveta v disciplíne XCO. Nino Schurter je tak najúspešnejším horským cyklistom všetkých čias, s obrovským náskokom na svojich prenasledovateľov.

Svoj prvý titul v seniorskej kategórii získal Schurter v roku 2009, teda vo svojich 23 rokoch v austrálskej Cannbere, kde triumfoval práve pred Julienom Absalonom.

Od roku 2009 boli okrem Schurtera majstrami sveta už iba traja pretekári a to Španiel José Antonio Hermida v roku 2010, Čech Jaroslav Kulhavý v roku 2011, Francúz Julien Absalon v sezóne 2014 a Jordan Sarrou, ktorý vyhral v roku 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=quGpYwANe5A

 

Aktuality

11:18 Julian Alaphilippe vyjadril po výhre na Gire obrovskú vďaku kolegovi z úniku: Tento deň si budem pamätať navždy.

Alaphilippe vyhral dvanástu etapu Giro d’Italia po 130 km v úniku a 11-kilometrovom sóle, pričom veľkú časť etapy prešiel v úniku len vo dvojici s Talianom Mircom Maestrim.

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Včera 12:16 Detaily 12. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Kopcovitá etapa má 183 km, prevýšenie 2132 m a praje výbušným klasikárom, ale môže sa skončiť aj hromadným šprintom.

Včera 11:54 Video: Nahnevaný Jonathan Milan nadával jazdcovi UAE, lebo si nemohol zobrať tašku s jedlom.

Taliansky šprintér tímu Lidl-Trek si chcel zobrať tašku s jedlom 50 km po štarte jedenástej etapy Giro d’Italia, čo sa mu nepodarilo, keďže na kraji cesty išiel jeden z jazdcov tímu UAE Emirates.

Zavrieť reklamu