Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Primož Roglič vyhral 4. etapu Vuelty, Pedersen skončil už po tretíkrát na druhom mieste

Roglič sa dostal do vedenia celkového hodnotenia a oblečie sa do červeného dresu.
Martin Sarvaš
Primož Roglič vyhral 4. etapu Vuelty, Pedersen skončil už po tretíkrát na druhom mieste

Primož Roglič (Jumbo-Visma) potvrdil, že je vo forme a na najlepšej ceste k zisku štvrtého titulu na Vuelte a España, keď triumfoval v záverečnom stúpaní 4. etapy.

Slovinec vstúpil do pretekov s pochybnosťami po svojom neskorom návrate po zranení na Tour de France, ale svoju formu predviedol typickým zrýchlením pred cieľom v Laguardii.

Krátke cieľové stúpanie sa v posledných 500 metroch zintenzívnilo a Roglič nastúpil, keď Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) viedol cez úzke, kľukaté cesty do kopca Madsa Pedersena. Dán sa zavesil na Rogličove koleso, ale v závere bol Slovinec rýchlejší.

Enric Mas, ktorého tím Movistar dominoval na nižších častiach záverečného stúpania, skončil tretí a v závere mal prednosť pred tímovým kolegom Alejandrom Valverdem.

„Je to naozaj len začiatok Vuelty. Vždy hovorím, že je lepšie mať pár sekúnd vpredu ako vzadu,“ povedal Roglič po tom, čo získal svoje desiate etapové víťazstvo v kariére na španielskej Grand Tour.

Výsledky 4. etapy Vuelte a España 2022

Aktuality

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Zavrieť reklamu