Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jolanda Neff a Titouan Carod sa stali víťazmi Svetovhého pohára XCO v kanadskom Mont-Sainte-Anne.

Francúz Tituan Carod sa po skvelom výkone radoval zo svojho prvého víťazstva v XCO na Svetovom pohári. Švajčiarka Jolanda Neff sa na najvyšší stupienok vrátila po 4 rokoch.
Matúš Bušík
Jolanda Neff a Titouan Carod sa stali víťazmi Svetovhého pohára XCO v kanadskom Mont-Sainte-Anne.

Francúz Carod bol na čele štartového poľa od úvodného kola spolu s Belgičanom Pierrom de Froidmontom a piatkovým víťazom XCC Filippom Colombom. Carod svoj náskok v priebehu 2. kola zvýšil a osamostatnil sa na špici.

Carod naďalej jazdil vpredu neohrozený, ale za ním prebiehali súboje o druhé miesto. Priebežný líder postupne zvyšoval svoj náskok, ktorý už bol vyšší ako dve minúty. O pódiové umiestnenia za ním bojovali okram Filippa Colomba aj Nino Schurter, Luca Braidot a David Valero Serrano.

Titouan Carod si pohodlne postrážil svoj náskok a do cieľa pretekov prišiel 1:41 min pred druhým Filippom Colombom a tretím Davidom Valerom Serranom, ktorý na 2. miesto strácal 3 sekundy.

Zdroj: Red Bull Content Pool

28 ročný Francúz po pretekoch povedal: „Je to úžasné. Dnes som sa cítil naozaj dobre pri výšľapoch, ale najmä v zjazdoch. Dážď počas ženských pretekov mi pomohol a cítil som sa sebavedomo a púšťal som to v zjazdoch. Je to moje prvé víťazstvo na mojej obľúbenej trati, neuveriteľné!“

V ženských pretekoch bola po prvom kole najrýchlejšia Austrálčanka Rebecca McConnell, ktorú prenasledovali Alessandra Keller, Martina Berta, Jolanda Neff a Anne Terpstra.

V druhom kole zaútočila Jolanda Neff a vytvorila si náskok viac ako 30 sekúnd pred Anne Terpstra a Haley Batten. Počas druhého kola začalo pršať a jej náskok sa postupne zvyšoval.

Anne Terpstra sa v poradí prepadla nižšie a náskok Neff sa zvyšoval. Víťazstvo si Jolanda Neff postrážila a do cieľa prišla s náskokom 56 sekúnd pred druhou Monou Mitterwallnerovou a Halley Batten, ktoré do cieľa špurtovali.

Zdroj: Red Bull Content Pool

Švajčiarka Jolanda Neff si tak pripísala svoje druhé víťazstvo na Svetovom pohári v Mont-Sainte-Anne, keďže v piatok dominovala aj v pretekoch XCC.

Víťazka po pretekoch povedala: „Sú to takmer 4 roky od môjho posledného víťazstva. Je to úžasné. Všetko bolo tak technické, takže som vedela, že ak si pôjdem svoje môžem sa dostať do výhody. Veľmi som si to užila, v jednom momente bola trať poriadne šmykľavá, bolo to šialené, ale vyšlo mi to.“

Kompletné výsledky Svetového pohára XCO v kanadskom Mont-Sainte-Anne:

Aktuality

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Zavrieť reklamu