Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné/Mestské

Test: Cestná helma POC Ventral Air MIPS

Ľahká, pohodlná, výborne odvetraná, pekná a bezpečná helma.
Hodnotenie: 4.5/5
259
Martin Sarvaš
Test: Cestná helma POC Ventral Air MIPS

POC Ventral Air MIPS patrí jednoznačne medzi najlepšie helmy na trhu. Aj keď je drahšia (258 eur), vyššia cena je úmerná kvalite a pohodliu, ktoré táto helma poskytuje.

Ide síce o cestnú helmu, ale vôbec by som sa ju nebál vziať aj do lesa na cross country výjazdy.

Pôsobí možno trochu masívnejšie ako konkurencia v rovnakej triede, no s 20 veľkými otvormi je skutočne výborne odvetraná, takže sa netreba obávať, že by v nej bolo teplo. Veľké otvory som ocenil aj zopárkrát, keď som som sa chcel poškriabať.

Na bočných predných otvoroch sú vo vnútri umiestnené dva protišmykové panely, ktoré umožňujú strčiť do helmy okuliare bez toho, aby ste sa obávali, že vypadnú – drobná, ale z môjho pohľadu veľmi praktická vychytávka – a do helmy mi bez problémov sedeli okuliare Oakley, POC aj 100%.

Ako sa už píše v názve helmy, vo vnútri je bezpečnostný systém MIPS – Multi-directional Impact Protection (z angl.: viacsmerová ochrana proti nárazu) a ide o bezpečnostnú technológiu, ktorej cieľom je znížiť prenos rotačného pohybu na mozog v prípade nárazu.

Helmu si upevníte a povolíte na hlave podobne, ako takmer u všetkých prilieb – kolieskom na zadnej strane helmy. Prispôsobiteľná je aj temenná časť helmy, ktorú môžete posunúť vyššie/nižšie podľa potreby do troch polôh.

POC Ventral Air MIPS váži len 250 gramov, čo je dosť málo a okrem dobrého tvaru a výstelky pridáva aj nízka hmotnosť na pohodlí tejto prilby.

Na hlave, aspoň na tej mojej, sedí úplne dokonale, nehýbe sa, nikde netlačí, predná časť neobmedzuje zorný uhol a na moju hlavu s obvodom 56,5cm sedela veľkosť M s rozsahom 54-59cm ideálne.

Na testovanie sme dostali helmu vo veľmi výrazne oranžovej farbe, pri ktorej sa skutočne nemusíte báť, že by vás niekto nevidel. Aj keď mne osobne táto farba neimponuje, aspoň bezpečnostnú funkciu na cestách splní stopercentne. POC však našťastie ponúka Ventral Air MIPS dokopy až v deviatich farbách.

POC Ventral Air MIPS je vhodná pre cyklistov, ktorí sa neboja dlhých jázd ani v horúčavách, chcú mať dobre odvetranú, bezpečnú, pohodlnú prilbu a ocenia nielen jej funkčnosť, ale aj nie úplne tradičný dizajn. Malým bonusom je ešte praktické vrecko na cestovanie, ktoré dostanete k helme a nemusíte sa báť, že sa poškriabe.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu