Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Voľný víkend? Kam sa dá rýchlo zaletieť za málo peňazí a vidieť pritom kus sveta

Zažite bohémsky nočný život, prebádajte na kolesách exotický ostrov, spoznajte nové chute a načerpajte energiu na ďalší týždeň. Už viete, kam si zaletíte tento víkend?
Biker
Voľný víkend? Kam sa dá rýchlo zaletieť za málo peňazí a vidieť pritom kus sveta

Zdroj: Shutterstock

Máte po celom týždni práce a nekonečného pozerania na monitory chuť na zmenu? Jeden z najlepších spôsobov na zresetovanie hlavy je únik do ruchu neznámeho mesta. Vybrali sme pre vás päť destinácií, do ktorých sa dostanete aj nízkonákladovou leteckou spoločnosťou a cesta vám zaberie menej ako tri hodiny.

Barcelona, zdroj: Shutterstock

Barcelona, Španielsko

Piesočnatá pláž, večery plné temperamentnej hudby a pestrofarebná architektúra, ktorú inde nenájdete – to je Barcelona.

Jedno z jasných lákadiel Barcelony je ikonický chrám Sagrada Familia s jeho gotickými vežami, farebnými vitrážami a rozprávkovými stĺpmi pripomínajúcimi stromy. V meste sa oplatí vyhľadať aj ďalšie Gaudího diela, napríklad pestrofarebný park Guell s úžasným výhľadom na mesto, či Casa Batlló s trblietavou fasádou a balkónmi v tvare lebky.

Určite navštívte aj bulvár La Rambla. Táto rušná ulica nikdy nespí, ťahá sa viac ako kilometer naprieč mestom a nájdete na nej nespočetné množstvo múzeí a obchodov, v ktorých dostanete prekvapivo lacné suveníry.

Zastavte sa na delikátne tapas či flamenco šou a nechajte sa unášať jedinečnou barcelonskou atmosférou.

Riga, zdroj: Shutterstock

Riga, Lotyšsko

Riga, hlavné mesto Lotyšska, vás poteší hlavne vtedy, ak neobľubujete veľké zástupy ľudí a radi objavujete miesta skôr ako ostatní.

Je známa najmä ako jedna z európskych metropol secesie. Jej historické centrum patrí medzi pamiatky UNESCO a pýši sa viac ako siedmimi stovkami farebných domčekov postavených v tomto štýle.

Je to kompaktné mesto s trochu chladnejším podnebím ako Slovensko. Všade sa dostanete ľahko a príjemne aj počas letných horúčav.

Na prechádzke jej čarovnými uličkami môžete navštíviť napríklad Rižský hrad a most Vanšu tilts inšpirovaný naším mostom SNP. Oplatí sa zájsť aj do tržnice a vyskúšať čerstvé ryby a miestne dobroty za ceny, ktoré nemusíte zjednávať.

Pafos, zdroj: Shutterstock

Pafos, Cyprus

Slnkom zaliaty ostrov láka turistov bielym pieskom, antickými pamiatkami a skvelou kuchyňou. Veď kto by nechcel zakončiť deň tanierom halloumi poliateho olivovým olejom z miestnych sadov?

Vďaka bezpečným cestám, rôznorodému terénu a ideálnemu počasiu je Cyprus skvelá destinácia pre cyklistov. Na kolesách spoznáte aj odľahlejšie časti ostrova, kam sa turisti zvyčajne ľahko nedostanú, a ani nemusíte platiť za dopravu.

Na svoje si prídu nadšenci horskej aj cestnej cyklistiky. Môžete sa túlať po viniciach a horských pahorkoch obrastených borovicami, objavovať mestečká a starobylé ruiny a nakoniec sa po dlhej ceste osviežiť v mori.

Doprajte si osvieženie po dni strávenom objavovaním
Iba máločo sa vyrovná vychladenému drinku po celodennej makačke. Prilej do dňa zážitok aj po zosadnutí z bicykla a vychutnaj si večer s osviežujúcim pivom. Vyskúšaj Desperados Original rezané tequilou alebo Desperados Mojito a Sangré obohatené exotickými tónmi ovocia a korenia. Novinka Desperados LIME so sviežou chuťou limetky a kaktusu ťa hodí do tej správnej dovolenkovej nálady doma aj v cudzine.

Dublin, Írsko

Spájame si ho s írskou kávou a zeleným vírom osláv sviatku svätého Patrika. Okrem tradičných pubov, kde sa whisky leje potokom, však ponúka mnoho možností aj pre kultúrnych nadšencov.

Upršané počasie, gotické vežičky kostolov a uličky rámované červenými tehlami vám pomôžu nájsť v sebe skrytého intelektuála.

Dublin, zdroj: Shutterstock

Môžete sa prejsť po hlavnej komnate knižnice známej Trinity College, ktorá má ohromných 65 metrov a nájdete v nej viac ako 200 000 kníh.

Každému milovníkovi umenia učaruje aj bezplatný vstup do väčšiny múzeí a galérií vrátane tej národnej s maľbami od Moneta a Picassa. V jednej z ulíc môžete nájsť aj bizarný monument Spire of Dublin, čo je vyše 120-metrová ihla z nerezovej ocele.

Sofia, zdroj: Shutterstock

Sofia, Bulharsko

Sofia je dokonalé miesto na víkendový low budget výlet. Spiatočná letenka vás často vyjde lacnejšie ako vlak z Bratislavy do Košíc a aj ceny ubytovania sú nižšie ako u nás.

Nenechajte sa tým však oklamať, hlavné mesto Bulharska má bohatú históriu a rozhodne má čo ponúknuť.

Sofia patrí k najstarším mestám Európy a zaujímavá je najmä svojou rozmanitosťou. V rozmedzí zopár ulíc narazíte na pozostatky starorímskeho mesta, byzantský chrám sv. Sofie, podľa ktorej dostalo mesto svoje meno, ale aj monumentálny 6-uholníkový dom kultúry z 80. rokov.

V kombinácii s jej alternatívnou kultúrou a pestrým nočným životom sa o Sofii začalo hovoriť aj ako o novom Berlíne.

 

 

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu