Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Pozvánka: 20. ročník národného zrazu cykloturistov bude v Trenčíne

Slovenský cykloklub v spolupráci so Slovenským cykloklubom Stará Turá i tento rok organizuje už 20. ročník Národného zrazu cykloturistov, ktorý sa bude konať v Trenčíne. Privítajú cykloturistov naprieč celým Slovenskom.
Biker
Pozvánka: 20. ročník národného zrazu cykloturistov bude v Trenčíne

Registrácia spustená

Slovenský cykloklub pripravuje štvordňový MTB cyklopobyt nabitý cykloturistikou, bohatým programom, dobrým jedlom a zábavou. Každý deň účastníci absolvujú jednu výživnú trasu, na ktorej budú spoznávať zaujímavosti a atrakcie Trenčianskeho kraja. Sprievod na trasách ako i sprievodné vozidlo bude zabezpečené.

20. Národný zraz cykloturistov bude uskutočnený v termíne 16. – 19. júna 2022, zázemie budú mať účastníci vytvorené v hoteli Veverica*** v lesoparku Brezina. Okrem cykloturistiky, je pre účastníkov pripravená nočná prehliadka Trenčianskeho hradu, zaujímavé cykloprednášky, cyklokino ale i narodeninová oldies párty, bohatá tombola.

Na viac ako 160 kilometroch účastníci „prevetrajú“ novú cyklotrasu z Trenčína do Nemšovej, vystúpajú na hrebeň Bielych Karpát, navštívia tri rozhľadne, či pochutnajú si na parenej buchte na Inoveckej chate.

Registrácia na pobyt je už spustená, všetky informácie o možnosti registrácie sa dozviete zo stránky Slovenského cykloklubu.

Vítané sú všetky vekové kategórie

Podujatie je vhodné pre všetky vekové kategórie, vítané sú deti, dospelí ale i dôchodcovia. Na každej trase je zabezpečený sprievodný tím, sprievodcovia sa budú prispôsobovať tempu účastníkov. Ani tí najrýchlejší, ani tí pomalší sa tak nemusia báť, že by na trase zablúdili alebo nám ušli.

Tri výživné trasy preveria kondičku a vytrvalosť účastníkov

Po oficiálnom otvorení zrazu v piatok ráno je naplánovaný spoločný výjazd na približne 70 km bicyklovačku. Začiatok trasy je v miernom tempe, z mesta Trenčín po novom vybudovanom cyklochodníku popod Pútnické miesto Skalka pri Trenčíne, až do Nemšovej.

Pokračovať sa bude po cyklochodníku popri rieke Vláre smerom na hranicu s Českou republikou, cestou je naplánované i zastavenie na občerstvenie.

Následne bude účastníkov čakať výstup na hrebeň Bielych Karpát, prepotené trička vymenia až na najvyššom bode Javorník, z ktorého ich bude čakať zaslúžený príjemný zjazd k obedu do Hornej Súče. V piatok ešte bude čakať cykloturistov pohľad na zrúcaninu hradu Dolná Súča a zástavka pri rozhľadni Ibovka.

V sobotné ráno pritvrdíme, cyklistov bude čakať výstup na vrchol Inovca, kde sa nachádza i rozhľadňa. Odmenou bude vychladené pivko a parená buchta na Inoveckej chate.

Po občerstvení nasleduje príjemný zjazd do Trenčianskeho Jastrabia a po bývalej lesnej železničke sa účastníci presunú k chate pod Ostrým Vrchom a následne späť na Brezinu.

V nedeľu si už cykloturisti zaslúžia aspoň ako taký oddych a preto pre nich „zrazový tím“ pripravil iba 40 km trasu, ktorá ich prevedie popri Kočkovskom kanáli a dovedú ich k rozhľadni Dúbravka.

Informácie – 20. ročník národného zrazu cykloturistov bude v Trenčíne

Miesto: Trenčín, Lesopark Brezina

Termín konania: 16. – 19. jún 2022

Štartovné: 20 € – 25 € iba účasť / 190 € – 200 € pobyt

Webstránka:  https://www.cykloportal.sk/pozyvame-vas-na-20-narodny-zraz-cykloturistov/

Registrácia: https://forms.gle/mHzBGx7wRSWwo2TX9

Organizátor: Slovenský cykloklub, o. z.

Popis

20. ročník tradičného podujatia, na ktorom sa stretnú cykloturisti zo všetkých kútov Slovenska. Štvordňový MTB cyklopobyt nabitý cykloturistikou, bohatým programom, dobrým jedlom a zábavou. Každý deň je naplánovaná jedna výživná trasa vedená sprievodcom, vedená po zaujímavostiach a atrakciách Trenčianskeho kraja.

Podujatie nemá súťažný charakter, ide o cyklorekreačný pobyt, kde si nielen zabicyklujete ale aj si oddýchnete a zabavíte sa.

Ubytovanie a stravovanie, zábava a zázemie zabezpečené v Hoteli Veverica***, Trenčín, Lesopark Brezina.

Trasy:

  • jún 2022 (piatok) – 68,7 km, prevýšenie 910/910 m
  • jún 2022 (sobota) – 62 km, prevýšenie 1 382/ 1382 m
  • jún 2022 (nedeľa) – 37,5 km, prevýšenie 636 /636 m

V sume pobytu je zahrnuté:

  • 3x ubytovanie v Hoteli Veverica ***
  • 3x raňajky (bufetové stoly)
  • 3x večera (trojchodové menu)
  • 1x nočná prehliadka Trenčianskeho hradu
  • 3x sprievod na trasách
  • 2x večerný program
  • účastnícky balíček
  • účastnícke číslo na bicykel

V sume iba účasti je zahrnuté:

  • 3x sprievod na trasách
  • 2x večerný program
  • účastnícky balíček
  • účastnícke číslo na bicykel

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu