Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Lazer predstavil novú technológiu ochrany hlavy v prilbách KinetiCore

Vývoj nových technológií stále napreduje a tým sa zvyšujú bezpečnosť a ochrana cyklistov. KinetiCore je najnovšia alternatíva k existujúcim technológiám ochrany hlavy pred rotačnými nárazmi do prilby.
Biker
Lazer predstavil novú technológiu ochrany hlavy v prilbách KinetiCore

Vývoj KinetiCore

KinetiCore je najnovšia alternatíva k existujúcim technológiám ochrany hlavy pred rotačnými nárazmi do prilby. K rotačnému nárazu dochádza, keď cyklista počas pohybu spadne na tvrdý povrch, čo môže viesť k závažnejším poraneniam hlavy v dôsledku rotácie mozgu.

V roku 2010 začali s vývojom tejto technológie v spoločnosti Lazer pomocou návrhov a simulácií v počítačovom programe CAD. Vďaka tomu bolo navrhovanie prilieb rýchlejšie, dostupnejšie a presnejšie a mohli sa sústrediť na dosiahnutie špecifických limitov požadovaných na absolvovanie certifikačných testov. Pri testoch sa podarilo tiež zdokumentovať priame aj rotačné nárazy.

Obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti Lazer Mike Smink tvrdí: „Existujúce patenty v rámci technológie ochrany prilby nás povzbudili, aby sme nevyvíjali podobné technológie, aké tu už existovali.“ Výsledok vývoja je zabudovanie ochrannej technológie do prilby, a nie jej doplnkové pridanie do konštrukcie.

EPS bloky KinetiCore – princíp

Ochrannú funkciu tvoria bloky z EPS peny vstavané na vnútornej strane prilby, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa pri náraze deformovali. Vývojový tím sa inšpiroval „deformačnými zónami“ z konštrukcií lietadiel a automobilov. Súprava blokov vo vnútri prilby sa pri priamom alebo rotačnom náraze zdeformuje, pohltí nárazovú energiu a presmeruje ju preč od mozgu.

Úspechom tejto konštrukcie a jej bezpečnosti je aj ocenenie troch modelov prilieb s KinetiCore spoločnosťou Virginia Tech piatimi hviezdičkami.

Ďalšie výhody tohto systému sú lepšie odvetranie prilieb, zníženie ich hmotnosti a použitie menšieho množstva plastov pri výrobe.

Dostupnosť technológie KinetiCore v portfóliu značky

Prvé prilby KnetiCore budú v krátkej dobe dostupné a postupne sa bude ich portfólio rozširovať. K cestným patria modely Vento a Strada.

Dizajn špičkovej prilby Vento je podriadený aerodynamike, je odskúšaná vo veternom tuneli a je určená na podávanie maximálnych výkonov pri zachovaní vysokého komfortu. Maximalizované predné a bočné vetracie otvory, Venturi vetrací otvor a špeciálne vstupy na čele zabezpečujú dokonalé odvetranie. Prilba disponuje retenčným systémom ScrollSys® a prípravou na montáž LED svetla Lazer.

Prilba Strada je cenovo dostupnejšia alternatíva na cestné dobrodružstvá pre širokú škálu cyklistov. Dokonalé pohodlie zabezpečuje retenčný systém ScrollSys® a o optimálne odvetranie sa starajú veľké vetracie otvory a vnútorné vetracie kanáliky. Prilba je tak isto kompatibilná s univerzálnym LED svetlom Lazer.

S cestnými prilbami Lazer KinetiCore aktuálne jazdia aj profesionálni cyklisti World Tour tímu Jumbo Visma.

Okrem cestných prilieb je dostupný aj jeden MTB model s názvom Jackal. Táto trailová/enduro prilba má nastaviteľný šilt, je kompatibilná so zjazdovými okuliarmi a dá sa na ňu pripevniť akčná kamera. A, samozrejme, nezabudlo sa ani na najmenších cyklistov:  k dispozícii sú pre nich prilby Nutz a Pnut.

Oficiálny distribútor prilieb Lazer na Slovensku je Paul Lange Oslany, s. r. o.

www.paullange.sk

 

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu