Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Time predstavil po rokoch nový bicykel, gravel rám ADHX je z karbónu s Dyneema vláknami

Rámy značky Time sa vyrábajú ručne na Slovensku.
Martin Sarvaš
Time predstavil po rokoch nový bicykel, gravel rám ADHX je z karbónu s Dyneema vláknami

Spoločnosť Time prišla po rokoch s novým bicyklom. Názov ADHX je odvodený od ich existujúceho modelu Alpe d’Huez, no pridali písmeno X. Je určený primárne pre gravel.

Značka Time je známa svojimi ručne vyrábanými karbónovými rámami. Aj keď časť spoločnosti, ktorá sa venuje výrobe bicyklov, vlastní americká spoločnosť Cardinal Cycling Group, svoju výrobu majú na Slovensku v Gajaroch.

Nový gravel rám ADHX je karbónu, v ktorom sú zakomponované vlákna Dyneema. „ADHX je prvý svojho druhu, ktorý obsahuje Bio-Based Dyneema®, najsilnejšie vlákno na svete,“ uvádza Time.

Pridanie vlákien Dyneema dáva ADHX pevnosť a tuhosť bez toho, aby pridávalo na jeho hmotnosti. Udávaná hmotnosť pre ADHX vo veľkosti S a bez farby je 1025 g, čo je veľmi podobná hmotnosť, ako má napríklad rám Specialized Diverge.

Rám je prispôsobený pre radenie s 1- aj 2-prevodníkmi.

Time neponúka možnosť kúpy kompletného bicykla, ale len samotného rámu.  Je dostupný v piatich veľkostiach od XS po XL za cenu 3 499 eur. Dodáva sa v štyroch farbách, ale tiež aj ako úplne holý rám pripravený na lakovanie.

 Špecifikácia ADHX

  • Rám: HS/HM Carbon/Dyneema BCS, Forged Carbon Dropouts
  • Vidlica: HS/HM Carbon BCS, Forged Carbon Dropouts
  • Stredové zloženie: BB386
  • Hmotnosť: 1 025 g (veľkosť S, bez farby)
  • Veľkosti: XS, S, M, L, XL
  • Cena: 3 499 eur

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu