Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Aké poistenie kryje škody, ktoré spôsobí cyklista?

Biker
Aké poistenie kryje škody, ktoré spôsobí cyklista?

Foto: bigstockphoto.com

Mnohí z nás sadajú počas teplejších mesiacov na bicykel každý deň, pretože ho využívajú ako spôsob dopravy. Treba však mať na pamäti to, že aj jazdenie na bicykli má svoje riziká.

Jedným z nich je, že každý cyklista sa môže ocitnúť v situácii, keď spôsobí škodu tretej osobe. Ak však bude mať správne poistenie, vzniknuté náklady nemusí hradiť z vlastného vrecka.

Pomôže poistenie domácnosti

Poistenie majetku nemusí chrániť iba vaše bývanie. K poisteniu domácnosti si môžete dopoistiť aj poistenie občianskej zodpovednosti za škodu. Takáto poistná ochrana kryje škody, ktoré omylom alebo nechtiac zapríčiníte vy alebo členovia vašej domácnosti tretej osobe na zdraví, majetku alebo živote.

Zahŕňa teda aj tie, ktoré spôsobíte jazdou na bicykli. Dajte si však pozor na to, že každé poistenie má stanovené výluky. Jednou z hlavných výnimiek z tohto poistenia je alkohol. To znamená, že ak spôsobíte škodu alebo ujmu tretej osobe s alkoholom v krvi, poisťovňa vám môže znížiť alebo úplne zamietnuť poistné plnenie. Rovnako je vylúčené aj krytie úmyselne spôsobených škôd. Ani to najlepšie poistenie vám nepomôže, ak sa rozhodnete niekomu náročky zničiť majetok či ublížiť.

Na poistenie občianskej zodpovednosti v rámci poistenia domácnosti sa oplatí myslieť aj v opačnej situácii, keď cyklista spôsobí škodu vám. Môžete od neho zistiť, či takúto poistku má uzatvorenú a ak áno, škoda vám môže byť vyplatená z práve z nej.

Výhodné poistenie za pár minút bez papierovačiek

Teraz už viete, že aj cyklista môže byť spoľahlivo krytý v prípade, keď pri jazde na bicykli spôsobí škodu niekomu inému. Kde však také poistenie nájsť a ešte k tomu za najlepšiu cenu? Využite porovnanie cien poistenia majetku od Netfinancie.sk.

Cez online formulár si môžete uzatvoriť poistenie domácnosti za pár minút kompletne cez internet, netreba ani vstať zo stoličky. Po zadaní údajov do porovnávacej kalkulačky vám vygeneruje prehľad všetkých dostupných ponúk presne pre vás.

Pri výbere poistenia si nevšímajte iba cenu, ale aj poistné limity, prípadne výšku spoluúčasti a ostatné atribúty poistenia. Keď si vyberiete ponuku, ktorá vám najviac vyhovuje, poistku môžete ľahko uzatvoriť a po uhradení poistného sa stane platnou. A máte hotovo, na bicykel môžete nasadnúť s vedomím, že ak niekomu poškodíte majetok alebo ho zraníte, vaše poistenie domácnosti vás bude kryť.

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu