Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized a Fjällräven sa spojili a vydávajú spoločnú kolekciu – oblečenie aj tašky

Cyklistický a outdoorový svet sa spojil v spolupráci medzi výrobcom bicyklov Specialized a švédskou značkou oblečenia Fjällräven.
Biker
Specialized a Fjällräven sa spojili a vydávajú spoločnú kolekciu – oblečenie aj tašky

Výrobca bicyklov Specialized a švédska značka outdoorového oblečenia Fjällräven oznámili nový spoločný rad oblečenia a tašiek.

Táto línia s názvom The Great Nearby bude zahŕňať širokú škálu oblečenia a doplnkov, od tričiek až po veľké bicyklové tašky.

Spolupráca využíva odbornosť spoločnosti Fjällräven v oblasti udržateľného a funkčného outdoorového vybavenia v kombinácii s cyklistickým zameraním spoločnosti Specialized a je zameraná na dochádzajúcich, úžitkových cyklistov a rastúci svet jazdenia v kategórii gravel a bikepackingu.

Logo kombinuje ochrannú známku „S“ spoločnosti Specialized s líškou Fjällräven (fjällräven znamená vo švédčine „polárna líška“, pričom logo značky je najčastejšie vidieť na populárnom batohu „Kanken“).

„Specialized je známy tým, že stojí na pódiách pretekov a je spoločnosťou zameranou na výkon, a spoločnosť Fjällräven je známa svojou udržateľnosťou tým, že navrhuje klasiku a veci, ktoré dlho vydržia u turistov,“ hovorí Erik Nohlin, líder dizajnu v Specializede.

„Spojenie elementov turistiky a cyklistiky znamenajú, že môžete byť aktívni na pomerne vysokej úrovni, ale na konci dňa môžete skončiť aj pri večeri pri stole. Tento prístup „zo sedla na stôl“ je niečo, čo sme mali ako étos, keď sme navrhovali celú kolekciu,“ povedal Nohlin.

Spolupráca sa začala pred dvoma rokmi s cieľom vytvoriť inkluzívnejší a dostupnejší sortiment oblečenia, ktorý by oslovil etablovaných cyklistov a tých, ktorých odrádza imidž tohto športu zameraný na preteky.

Za dobrodružstvom nemusíte cestovať ďaleko ani ho plánovať mesiace

Specialized a Fjällräven sa spojili a vydávajú spoločné oblečenie a tašky

„Mnoho ľudí pravdepodobne považuje jazdu na bicykli za celkom extrémnu aktivitu,“ vysvetľuje Martin Axelhed z Fjällräven.

„Vidíte veľmi vyšportovaných ľudí, vidíte vybavenie a veľa lycry. Táto spolupráca však bude inkluzívnejšia. Znižujeme prah, takže si myslím, že určite môžeme inšpirovať viac ľudí, aby sa pridali k tomuto hnutiu.“

Názov The Great Nearby (z angl.: Veľká blízkosť) je inšpirovaný myšlienkou, že za dobrodružstvom nemusíte cestovať ďaleko ani ho plánovať mesiace.

Namiesto toho to môžu byť momenty od vašich vchodových dverí – niečo, čo si mnohí uvedomili za posledné dva roky počas rôznych lockdownow, obmedzení a nutnosti objavovania bližšie k domovu.

Produkty postupne predstavujú

Prvá časť predstavenia produktov sa začala v utorok 15. marca.

Sortiment zahŕňa sťahovaciu bundu, ktorá má byť štýlová vpredu a funkčná vzadu vďaka zníženému lemu a strihu navrhnutému tak, aby bola pohodlná aj v sedle na bicykli.

„Cool Cave“ pravdepodobne osloví dochádzajúcich a úžitkových cyklistov. Tvrdá taška vyrobená z recyklovaného PET plastu má objem 19 litrov v hlavnej priehradke a ďalších 8 litrov úložného priestoru v látkovom hornom veku.

Dodáva sa s úhľadnou taškou, ktorá sa zužuje tak, aby sa zmestila do tašky, pričom k dispozícii bude aj množstvo kompatibilného príslušenstva vrátane známeho ruksaku Fjällräven.

Druhá časť predstavenia produktov bude nasledovať v stredu 18. mája a zameriava sa viac na prenocovania a dobrodružstvá na dlhšie trasy s produktmi, ako sú sedlové tašky či taška na fľašu na riadidlá.

Momentálne sú na webe Fjllravenu produkty ako bundy, tričká, klobúk, šiltovka, ponožky, šatka a viacero druhov tašiek na bicykel i klasických tašiek.

Produkty budú dostupné na weboch fjallraven.com, specialized.com a vo vybraných predajniach Fjällräven.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu