Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan odstúpil z Tirreno-Adriatico pre horúčky a žalúdočné problémy

V druhej etape predviedol solídny šprint a skončil štvrtý, no z talianskeho etapáku musel kvôli chorobe predčasne odstúpiť.
Martin Sarvaš
Peter Sagan odstúpil z Tirreno-Adriatico pre horúčky a žalúdočné problémy

Peter Sagan kvôli chorobe odstúpil z talianskych etapových pretekov Tirreno-Adriatico 2022. Už pred štartom pretekov bol chorý, no napriek tomu zvládol odjazdiť úvodnú časovku a druhú etapu, v ktorej previedol solídny šprint a skončil na štvrtom mieste.

„Bola to dlhá a dosť chladná etapa, ale našťastie nepršalo. Bolo veľmi dôležité byť v posledných troch kilometroch vpredu a to sa nám aj podarilo. Veľká vďaka všetkým mojim tímovým kolegom za skvelú prácu, ktorú odviedli, aby ma udržali v dobrej pozícii vpredu pre šprint,“ povedal Peter Sagan po druhej etape.

Sagan trpel už minulý týždeň bolesťami hrdla a horúčkou, no mal negatívny test na Covid-19. Nie je známe, či je jeho súčasná choroba pokračovaním tejto choroby alebo ochorel opäť.

Prečítajte si tiež

Trojnásobný majster sveta chce pravdepodobne poriadne vyzdravieť pred monumentom Miláno – San Remo, ktorý sa uskutoční 19. marca a plánuje aj účasť na klasike Miláno – Turín o tri dni skôr.

Na úvodných belgických klasikách Kuurne-Brusel-Kuurne a Omloop Het Nieuwsblad sa Petrovi Saganovi veľmi nedarilo a iba zbieral prvé kilometre v novej sezóne.

V druhej etape talianskeho etapáku však potvrdil, že sa vracia do formy a ambíciou na dobré výsledky na ďalších pretekoch.

V závere sa o víťazovi rozhodovalo v šprinte, do ktorého vyštartoval ako prvý práve Peter Sagan, pretože pred sebou už nikoho nemal. Za ním bol však veľmi dobre takticky skrytý Tim Merlier (Alpecin-Fenix), ktorý rozbehol svoj šprint asi 50 metrov pred cieľom a suverénne vyhral.

„Čo vám poviem. Mohlo to byť lepšie, mohlo to byť aj horšie, ale dnes sme do toho dali všetko,“ dodal Sagan.

Záverečný šprint 2. etapy Tirreno-Adriatico:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu