Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Národné cyklistické centrum by malo vyrásť v Trnave

"My sme v posledných rokoch mali ojedinelé „kométy“ ako Peter Sagan či Petra Vlhová,  no je to naozaj výnimka, nie pravidlo,“ povedal k významu vybudovania športoviska Peter Privara.
Martin Sarvaš

Trnavskí poslanci v utorok podpísali memorandum o spolupráci so Slovenským zväzom cyklistiky na projekte Národného cyklistického centra.

Slovenský zväz cyklistiky a Mesto Trnava sa memorandom zaväzujú k spolupráci v záujme podpory budovania športovej infraštruktúry národného významu. K jeho podpisu by malo prísť do 31. januára 2022.

Projektu Národného cyklistického centra sa týmto črtajú nové začiatky. Multicyklistický komplex pre profesionálnych, amatérskych, voľnočasových aj zdravotne znevýhodnených športovcov by tak mohol vyrásť na pozemkoch mesta Trnava.

Práve tie ponúka mesto v rámci spolupráce so Slovenským zväzom cyklistiky, rovnako aj súčinnosť pri projektovej príprave a realizácii zámeru, a prípadnú finančnú súčinnosť.

Prečítajte si tiež

„Veľmi sa tešíme, že sme našli v meste Trnava a v Petrovi Bročkovi spojenca a obhajovateľa významu budovania kvalitných športovísk. Tie sú úplným základom pre rozvoj športu aj na vrcholovej aj na amatérskej a voľnočasovej úrovni,“ povedal Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky.

„Cyklistika v Trnave mala silnú tradíciu aj v minulosti, a ústretový prístup sme tu nachádzali vždy aj v týchto rokoch, či už pri organizácii spoločného šampionátu v cestnej cyklistike v roku 2019 alebo ako etapového mesta pretekov Okolo Slovenska.“

„Preto som veľmi rád za ponuku, ktorá prišla od vedenia mesta Trnava aj v otázke Národného cyklistického centra. A ďakujem poslancom za „zelenú“ v podobe súhlasu s memorandom o vzájomnej spolupráci na tomto projekte.“

„Máme teda za sebou jeden veľmi dôležitý krok a pred sebou tisíce ďalších. Ale nedá sa počítať s úspechmi v budúcnosti, ak nemáme kvalitný priestor pre výchovu športovcov.“

„Stačí pozrieť na zázemie, ktoré majú víťazi vzácnych kovov. Anglicko, Taliansko, Nemecko, USA, každej krajine, ktorá investuje do kvalitných športovísk, sa investícia vracia v podobe úspechov jej športovcov.“

„My sme v posledných rokoch mali ojedinelé „kométy“ ako Peter Sagan či Petra Vlhová,  no je to naozaj výnimka, nie pravidlo,“ povedal k významu vybudovania športoviska Peter Privara.

Otestujte sa

A pokračoval s vysvetlením ďalších krokov, ktoré čakajú Slovenský zväz cyklistiky: „dôležitým bodom bude získanie mandátu na zastupovanie v tejto veci od Konferencie Slovenského zväzu cyklistiky. Tým by sme okamžite mohli rozbehnúť ďalšie kroky, ako rokovania na získavanie financií, či zadania na úprave štúdií a projektovej dokumentácie, ktoré sme mali pripravené na predchádzajúcu lokalitu.“

„V tomto prejavilo záujem podať pomocnú ruku i mesto Trnava, a tak veríme, že vo vzájomnej spolupráci dotiahneme myšlienku vybudovania Národného cyklistického centra do úspešnej realizácie,“ dodal Privara.

Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu