Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

WTB predstavilo nové rýchle gravel plášte Vulpine

Kedysi horský semi-slick sa teraz zmenil na pretekársku gravel gumu.
Martin Sarvaš
WTB predstavilo nové rýchle gravel plášte Vulpine

WTB vzkriesilo plášte Vulpine – 36 mm široké gravel plášte s nízkym profilom určené na preteky. Nové WTB Vulpine sú k dispozícii v šírke 36mm, s čiernymi alebo hnedými bočnými stenami a dvoma rôznymi vnútornými výstuhami plášťa – 60tpi a 120tpi*.

Vulpine však nie je nový názov, pôvodne išlo o horské semi-slick MTB plášte pre jazdcov, ktorí uprednostňovali rýchlosť a valivý odpor.

Najľahším z troch možností plášťov Vulpine je čierna 60tpi verzia, ktorá váži 381 gramov. Ten istý plášť s hnedými bočnými stenami má o 10 gramov viac a model SG2 120tpi váži 434 gramov.

Vrstva SG2 je tenká nylonová vložka, ktorá prechádza od pätky k pätke a údajne zlepšuje ochranu bočnej steny o 33 percent a ochranu vrchnej plochy plášta o 17 percent.

*Hodnota tpi znamená počet vlákien, ktoré prechádzajú cez jeden štvorcový palec jednej vrstvy plášťa pneumatiky.

Druhy a hmotnosť plášťov Vulpine:

Musíme priznať, že plášte Vulpine poskytujú omnoho viac gripu, ako by ste čakali,“ píše sa v recenzii portálu Bikerumor.

„Prvá jazda ma zaviedla na chodník pre horské bicykle, ktorý by sa dal skôr popísať ako trvalá cyklokrosová trať. Nie je tu nič príliš technického, ale je tu množstvo úsekov s uvoľnenými kameňmi, koreňmi, veľkými úsekmi piesku a teraz aj množstvom listov. Aj napriek tomu som zajazdil na jednom z okruhov na týchto úzkych pneumatikách svoje osobné maximum, a to aj napriek náročnejším podmienkam. Sú skutočne rýchle a grip držia prekvapivo dobre. Keď som skončil s off-roadovými úsekmi, Vulpine si udržali rýchlosť aj na asfaltových chodníkoch.“

Na 23 mm ráfikoch (vnútorná šírka) majú plášte okrúhly profil a aj keď uvádzaná šírka je 36mm, na týchto ráfikoch mali v skutočnosti šírku 37mm.

Plášte sú dostupné iba v šírke 36mm, čo nie je až také široké podľa moderných gravel štandardov, kde ani viac ako 40mm nie je veľa, ale aj 36mm poskytne dostatok gripu.

Ceny
  • WTB Vulpine SG2 120tpi – 59,50€
  • WTB Vulpine 60tpi (čierne / s hnedými stenami) – 52€

Plášte sú prostredníctvom WTB dostupné už teraz a u lokálnych distribútoroch budú vo Februári 2022.

Pre viac informácií o dostupnosti plášťov WTB Vulpine kontaktujte Zookee.cz

Fotogaléria

Vaše komentáre

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu