Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Najnovšia GoPro Hero 10 Black má silnejší procesor a vylepšenú stabilizáciu obrazu

Nová akčná kamera GoPro prichádza s 5,3K videom so 60 snímkami za sekundu.
Biker
Najnovšia GoPro Hero 10 Black má silnejší procesor a vylepšenú stabilizáciu obrazu

Spoločnosť GoPro uviedla na trh novú akčnú kameru Hero 10 Black s novým procesorom, ktorý prináša efektívnejšiu stabilizáciu obrazu, vyššiu kvalitu videa, 23-megapixelové rozlíšenie fotografií a možnosť nahrávania videa do cloudu počas nabíjania.

Kamera GoPro Hero 10 Black bude k dispozícii za 529,99 eur, rozšírené balenie s doplnkovým príslušenstvom stojí 579,99 eur. Ročné predplatné GoPro Subscription bude stáť 49 eur.

Rozšírené balenie obsahuje predlžovací grip so statívom, magnetický úchyt, náhradnú batériu a 32GB pamäťovú kartu.

Detaily GoPro Hero 10 Black
  • Nový procesor GP2
  • Stabilizácia obrazu HyperSmooth 4.0
  • 5,3k video so 60 fps; 4k video so 120 fps; 2,7k video s 240 fps
  • Rozlíšenie fotografií 23 megapixelov
  • Uploadovanie videa do cloudu počas nabíjania
  • Bezdrôtové nahrávanie do aplikácie je o 30 % rýchlejšie ako pri GoPro Hero 9
  • Zvýšený limit 45-stupňovej kompenzácie náklonu vo videu
  • Nový ochranný kryt objektívu
  • Live stream 1080p
  • Web kamera 1080p
  • Ultraširoká, široká, lineárna a úzka perspektíva
  • 3 mikrofóny s možnosťou stereofónneho a RAW zvuku
  • Vodotesnosť do 10 m
  • Kompatibilná s rýchlym nabíjaním
  • Možnosť spárovania s GoPro doplnkami vrátane mikrofónu potláčajúceho hluk vetra, širokouhlého objektívu a svetla

Nový procesor GP2 pre lepšiu kvalitu a stabilizáciu obrazu

Vrcholom kamery GoPro Hero 10 Black je nový procesor GP2, ktorý zabezpečuje vysoké rozlíšenie a stabilizáciu obrazu.

Procesor GP2 v kombinácii s 23,6-megapixelovým snímačom ponúka pôsobivé údaje o kvalite obrazu.

Najvyššie rozlíšenie kamery je 5,3k, čo ponúka o 91 percent vyššie rozlíšenie ako 4k a o 655 percent vyššie rozlíšenie ako 1080p.

Pri rozlíšení 5,3k kamera zachytáva 60 snímok za sekundu, čo umožňuje „plynulé prehrávanie“ a 2-násobné spomalenie, zatiaľ čo pri rozlíšení 4k zachytáva 120 snímok za sekundu, čo umožňuje 4-násobné spomalenie, a pri rozlíšení 2,7k zachytáva 240 snímok za sekundu, čo umožňuje až 8-násobné spomalenie.

Spoločnosť GoPro uvádza, že nový procesor tiež zlepšuje algoritmy videa pomocou lokálneho mapovania tónov (LTM) a redukcie šumu na zachytenie jemnejších detailov a lepšej kvality obrazu pri slabom osvetlení.

Hero 10 Black umožní zhotovovať fotografie s rozlíšením 23 Mpx, čo je výrazné vylepšenie oproti modelu Hero 8 z roku 2019, ktorý mal rozlíšenie fotografií 12 Mpx. Hero 10 Black vám tiež umožní vytiahnuť 15,8MP fotografie z 5,7k videa a 19,8MP fotografie z 5k30 4:3 videa.

Spoločnosť GoPro uviedla stabilizáciu obrazu HyperSmooth pri modeli GoPro Hero 7. GoPro vtedy tvrdila, že táto technológia poskytuje stabililizáciu obrazu, podobnú s kombináciou s gimbalom, ale bez gimbalu. GoPro tiež tvrdí, že najnovšia verzia HyperSmooth 4.0 v modeli Hero Black 10 bola ešte vylepšená.

Spoločnosť GoPro tiež zlepšila aj technológiu vyrovnávania horizontu kamery a teraz využíva zvýšený limit náklonu 45 stupňov (pôvodne 27 stupňov).

Rýchlejšie uploadovanie?

GoPro tiež tvrdí, že nová Hero 10 Black ponúka rýchlejší prístup k vašim fotografiám a videám. Počas nabíjania kamery automaticky uploaduje vaše najnovšie zábery do účtu GoPro Cloud.

Bezdrôtové uploadovanie do aplikácie GoPro Quik je vraj tiež o 30 % rýchlejšie ako v prípade GoPro Hero 9 Black a nové káblové pripojenie údajne nahráva zábery do aplikácie o 50 % rýchlejšie v porovnaní s bezdrôtovým pripojením.

Webcam a live stream

GoPro Hero 10 Black má tiež režimy webcam a živej kamery.

Režim webcam bude vysielať video v rozlíšení 1080p HD so širokouhlým záberom 132 stupňov, zatiaľ čo režim živej kamery bude streamovať pri použití novej HyperSmooth 4.0.

Ďakujeme, že nás podporujete!

Magazín Biker si môžete kúpiť vo vašich novinových stánkoch.

Pridajte sa k predplatiteľom

Vaše komentáre

Aktuality

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Zavrieť reklamu