Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Canyon predstavil nový cenovo dostupný hliníkový gravel model Grizl (detaily, špecifikácie, ceny)

Nové bicykle Canyon Grizl AL majú rovnaký priestor pre plášte ako karbónový Grizl CF, ale sú lacnejšie a ponúkajú viac možností uchytenia tašiek a príslušenstva.
Biker
Canyon predstavil nový cenovo dostupný hliníkový gravel model Grizl (detaily, špecifikácie, ceny)

Canyon pridal do svojej ponuky verziu gravel bicykel Grizl s hliníkovým rámom, pričom cena modelu Grizl AL výrazne klesla a zároveň pribudli úchyty na brašne pre účely dlhších výjazdov či bikepackingu.

Cena modelu Grizl AL 6 sa začína na 1499 eur a vrcholom je model Grizl AL 7 Suspension za 1999 eur, ktorý má novú odpruženú vidlicu RockShox Rudy XPLR.

Okrem rozdielu v materiáli rámu a s tým spojeným nárastom hmotnosti, Canyon tvrdí, že zachoval všetky vlastnosti, ktoré boli prvýkrát predstavené na modeli Grizl CF a oproti vyššej triede pridal aj pár doplnkov.

Podľa spoločnosti Canyon, rovnako ako Grizl CF, aj Grizl AL využíva rovnakú geometriu „Gravel Plus“ a má dostatočný priestor pre 50 mm plášte (na kolesá 700c), ale ponúka aj ďalšie možnosti uchytenia nosiča batožiny a extra veľkosti bicyklov a k dispozícii ponúka aj veľkosť 3XS.

Pripravený na náročné situácie

Grizl AL bol prisľúbený už v marci, keď Canyon prvýkrát predstavil karbónový Grizl – jeden z najlepších gravel bicyklov, na ktorých sme jazdili, pričom Canyon Grizl CF SL 8 by dostal päťhviezdičkovú recenziu.

Napriek nedostatku komponentov a problémom s ich dodávkami, ktoré v súčasnosti postihujú cyklistický priemysel, nemecká značka tento sľub splnila v pravý čas.

Spoločnosť Canyon tvrdí, že nikdy nebol väčší záujem o pevné a funkčné bicykle, ktoré zvládnu všetko, ako práve teraz, takže uvedenie modelu Grizl v dostupnejších cenových kategóriách bolo veľkou prioritou.

Bicykle Grizl sú v portfóliu značky Canyon v kategórii gravel spolu s modelom Canyon Grail. Ich geometria je rovnaká – dlhý rázvor kolies pre stabilitu v kombinácii s kratšími predstavcami pre lepšie ovládanie – ale zatiaľ čo Grail je určený skôr pre rýchlejšiu jazdu na šotoline a preteky, Grizl je vybavený na zvládanie náročnejších a technických terénov na dlhé vzdialenosti.

Hliníková verzia modelu Grizl má väčší zmysel vzhľadom na to, že hliníkové rámy bývajú o niečo odolnejšie voči nárazom a preliačeninám, ktoré sú častým javom v dobrodružnom teréne.

Aký je nárast hmotnosti pri prechode na iný materiál rámu zatiaľ nebolo uvedené.

Vďaka prvkom, ako sú dvojposchodové riadidlá „Hoverbar“ modelu Grail, je rozdiel medzi karbónovými verziami Grizl a Grail jasný, pričom Grizl dostal klasický kokpit.

Na prvý pohľad je však potreba modelu Grizl AL, ktorý vyzerá podobne ako Grail AL, menej jasná.

Canyon vysvetľuje, že to závisí od typu funkcií, ktoré každý hliníkový bicykel ponúka. Model Grail je viac odľahčený, ale cieľom nového Grizl AL je dať jazdcovi možnosť vybaviť si ho podľa vlastných predstáv, či už ide o bicykel na bikepacking, do práce, na turistiku alebo na obyčajnú jazdu po šotoline.

Kopa vychytávok

Priestor v ráme pre pneumatiky je najviditeľnejším rozlišovacím znakom.

Grizl AL má zníženú spodnú zadnú vzperu na strane pohonu, takže poskytuje 50 mm široký priestor pre 700c kolesá v porovnaní so 42 mm pri modeli Grail AL.

Grizl sa štandardne dodáva so 45 mm plášťami, ktoré sa podľa Canyonu dajú v prípade potreby jednoducho upraviť na bezdušové.

Montážne body sú ďalšou oblasťou, v ktorej sa nový Grizl AL líši. Canyon uvádza, že ide o jeho prvý bicykel s baranmi, ktorý má v zadnom trojuholníku kompletné úchyty na nosiče.

Dodatočné montážne body sú rozmiestnené v rôznych častiach rámu – na spodnej strane spodnej trubky, na hornej časti hornej rámovej trubky a v hlavnom trojuholníku, ako aj na karbónovej vidlici (ktorú má Grizl AL spoločnú s modelom Grizl CF) – to znamená, že cyklista má možnosť pripevniť všetky druhy tašiek v závislosti od svojich potrieb. Všestrannú výbavu Grizl AL dopĺňajú blatníky.

 2021 Canyon Grizl AL – špecifikácie a ceny

Grizl AL bude k dispozícii v piatich rôznych prevedeniach. Modely Grizl 6 budú vybavené sadou Shimano GRX400, zatiaľ čo modely Grizl 7 budú používať GRX600. Odpružené modely sú vybavené vidlicou RockShox Rudy XPLR Base.

Canyon Grizl 6

  • Radenie: Shimano GRX400
  • Kolesá: DT Swiss Gravel LN
  • Hmotnosť: 10,74 kg
  • Cena: 1499 eur

Canyon Grizl 6 WMN

  • Radenie: Shimano GRX400
  • Kolesá: DT Swiss Gravel LN
  • Hmotnosť: 10,66 kg
  • Cena: 1499 eur
Canyon Grizl 7

  • Radenie: Shimano GRX600
  • Kolesá: DT Swiss Gravel LN
  • Hmotnosť: 10,66 kg
  • Cena: 1799 eur

Canyon Grizl 7 Suspension

  • Radenie: Shimano GRX600
  • Kolesá: DT Swiss Gravel LN
  • Vidlica: RockShox Rudy XPLR
  • Hmotnosť: 11,38 kg
  • Cena: 1999 eur

Canyon Grizl 7 Suspension WMN

  • Radenie: Shimano GRX600
  • Kolesá: DT Swiss Gravel LN
  • Vidlica: RockShox Rudy XPLR
  • Hmotnosť: 11,24 kg
  • Cena: 1999 eur

Vaše komentáre

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu