Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Nohavice a legíny

Test: Nohavice Haven Energizer

Perfektne sediace unisex trailové nohavice.
Hodnotenie: 4.5/5
71
Biker
Test: Nohavice Haven Energizer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nohavice od českej značky pôsobia oveľa drahšie, než v skutočnosti sú. Zipsy k celkovo trom vreckám sú navarené a majú ľahko uchopiteľné ťaháčiky, na vnútornej strane stehien sú laserom vyrezané perforácie na vetranie a ľahký, no odolne pôsobiaci strečový materiál má vnútro z brúseného mikroflísu, ktoré je veľmi príjemné na pokožke.

Nohavice pritom nie sú príliš teplé, skôr slúžia ako bariéra proti vetru a blatu. Jediná časť, ktorá nepôsobí až tak solídne, je plastová pracka na stiahnutie, ale v skutočnosti sme s ňou žiadne funkčné problémy nemali.

Nohavice sú perfektne tvarované, pri jazde sa nevyhŕňajú ani nesťahujú vďaka dobre umiestnenému strečovému panelu na zadku. Spodné lemy sa dajú stiahnuť na gumičku aj na praktický suchý zips, ktorý nohavicu odizoluje od elementov aj zabráni, aby sa zachytila do prevodníka.

Veľmi dobre sadnúci smerom dolu sa zužujúci strih však má aj nevýhodu – pod nohavice sa nezmestia objemnejšie chrániče. Namiesto toho, aby ste možno zbytočne platili za vložku, ich dostanete bez nej. Dokúpiť si ju môžete aj z ponuky Haven za 14 €. Jediná výhrada smeruje k vreckám – všetky tri majú vnútro zo sieťoviny, a tak sa vlhkosť z potu dostane k ich obsahu.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Včera 10:42 FMBA, Crankworx a jazdci sa dohodli na spoločných podmienkach ako zachovať najvyššiu úroveň slopestyle pretekov.

Po tom čo elitní slopestyle jazdci nenastúpili do pretekov v rámci Crankworx Rotorua sa začalo rokovať o tom, ako najvyššiu úroveň zachovať. Jazdci boli frustrovaní z podmienok, za ktorých ďalej neboli ochotní zúčastňovať sa pretekov.

16.04.2024 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

16.04.2024 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

15.04.2024 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu